La gastronomia de Barcelona serà potenciada el proper estiu amb el turisme pesquer

Per a la propera temporada, al 2016, la Cofradia de Pescadors de Barcelona ha plantejat un nou projecte, l’objectiu del cual no serà altre que donar a conèixer el bon peix que hi ha a la ciutat als turistes. I com no a tothom li agrada pescar, la millor manera és a través de la gastronomia. Perquè, a qui no li agrada un bon plat cuinat de peix fresc?

En primer lloc, les idees proposades d’aquesta nova iniciativa per al foment de la gastronomia barcelonina són dissenyar paquets turístics en els quals col·laboraran tots els restaurants i comerços del barri de la Barceloneta, i òbviament amb la participació de Turisme de Barcelona. Els propers mesos són de poc moviment de turistes, i molt més tranquils que l’estiu, per tant s’aprofitarà la tardor i hivern per a preparar-ho tot, negociar amb els participants i adaptar els restaurants al nou projecte.
Els turistes poden buscar hotels a Barcelona amb Expedia que estiguin a prop de la zona. Algunes de les activitats pensades seran: realitzar excursions a La Llotja amb esmorzar inclòs, un “paquet de dia sencer” (el qual permetrà que els turistes facin una sortida de pesca real) o plats a degustar de les cartes dels restaurants que estaran “apadrinats”.
Així ho argumentava Montse Piqueras, secretària de La Cofradia de Pescadors de Barcelona: “Hi ha dos grans tipus de turisme relacionat amb el mar: el turisme pesquer i el pescaturisme”, i detalla després, “el turisme pesquer es el que es fa a terra firma: visites a la llotja i a la subasta, xerrades sobre pesca responsable, divulgació de les arts artesanals -queden dos vaixells a Barcelona-, tallers per a nens, etc. En canvi, el pescaturisme es fa a alta mar, amb jornades de pesca reals obertes als visitants”.
El primer tipus de turisme mencionat té un caràcter més cultural i pot donar molt més de si al turisme de la costa catalana. És per això que Montse Piqueras afegia que encara queda molt per fer, que no només ens hem de conformar amb organitzar visites per a que els turistes coneixen la Llotja. Per tant, per a la temporada del any que ve ampliaran l'oferta i es potenciarà la gastronomia de Barcelona, per tal que els visitants puguin degustar el bon peix i el marisc en el barri de la Barceloneta.

Edicions locals