Les parafarmàcies online, un negoci en alça a Espanya

Ja són molts els clients que opten per fer la compra dels seus medicaments sense recepta i productes de salut per Internet. Per a aquells que, per exemple, volen dur a terme un tractament per a la cura ocular o qualsevol altre cas, poden visitar la parafarmàcia online Pharmacius, entre altres que hi ha en Espanya. Així efectuen les seves compres d'un mode segur, ràpid i eficaç.
Concretament, el 75% de parafarmàcies en el nostre país, en l'any 2015, ja tenien presència en Internet, un 51% més respecte a l'any 2013. En 2011, amb l'aparició de les primeres parafarmàcies online en Espanya, aquest percentatge encara no arribava al 20%.
Com es pot veure en les xifres, durant els últims anys el percentatge de parafarmàcies amb presència online, ha anat creixent exponencialment, a l'igual que el de vendes. En l'any 2011 el 6'5% de vendes es van fer via online, mentre que en 2013 aquest percentatge va ascendir fins al 8% i, dos anys més tard, en 2015, va arribar al 19'55%.
Els productes d'higiene bucal, cura facial i dietètics són els més demandats pels usuaris en Internet. La majoria d'aquests clients són dones i acaparen el 65% de les vendes, enfront del 33% dels homes.
La publicitat en televisió, premsa i radio, incita als clients a la compra. Els spots i anuncis publicitaris aconsegueixen cridar l'atenció de les persones i els du a consultar en Internet experiències i recomanacions d'altres usuaris per a assegurar-se que el producte o medicament que volen comprar és efectiu i real.
Segons les estadístiques, el 83% dels clients que s'han quedat satisfets amb la compra d'un producte o medicament, el comparten altres persones per Internet.
Per altra banda, el 60% dels clients habituals de les parafarmàcies duguin a terme la compra gràcies a aquestes recomanacions i experiències de compra per part de terceres persones.

Edicions locals