Saps quins són els materials de les belles arts?

Els materials de les belles arts són el mateix que les eines per a un fuster o l’ordinador per a un escriptor: l’instrument bàsic per a plasmar les seves idees en una realitat que es pugui palpar, en el cas del fuster, o llegir, en el cas de l’escriptor.
Un artista té a la seva disposició diferents materials en funció del seu estil. Et recomanem que llegeixis aquest article per tal de conèixer millor de quina manera pots aprofitar el teu talent per a l’art.
Olis. És el material estrella de les belles arts. Des de l’època del Renaixement, els artistes amb més prestigi de la història de l’art han utilitzat olis per composar les seves creacions artístiques. És un material molt agraït.
Acrílics. És un material molt semblant a l’oli, però té avantatges respecte a aquest altre, ja que la seva composició no té vapors nocius i s’asseca més ràpid que l’oli. Raons per la qual molts professionals de l’art el prefereixen abans que l’altre.
Pastels o carbonets. Gràcies a aquest material i al domini de la tècnica, un artista és capaç de jugar amb la llum i les ombres d’una manera més senzilla que amb els altres materials.Aquest material permet creacions molt realistes.
Tèmperes o aquarel·les. És ideal perpintar quadres amb molta expressió i amb rapidesa. És molt emprat per aquells pintors de paisatges. Molt adient per a tots aquells artistes que volen transmetre només les impressions del que estan veient o imaginant.
Conèixer els diferents tipus de materials de belles arts que pots utilitzar en les teves creacions artístiques és molt important quan encara no tens gaire definit el teu estil, ja que et dóna llibertat per poder escollir el material més apropiat per a tu.

Edicions locals