El molletà Pol Lirola triomfa a Itàlia

Amb només 21 anys és una peça clau del Sassuolo

El molletà Pol Lirola triomfa a Itàlia
El molletà Pol Lirola triomfa a Itàlia

El lateral dret de 21 anys Pol Lirola s'està assentant al Sassuolo, el club transalpí que està tornant a lluitar pels llocs europeus a la Serie A en una gran temporada. 
 

Malgrat la seva joventut, 21 anys, Pol Lirola porta una carrera meteòrica en el futbol professional. Des de ben jove el lateral dret de Mollet del Vallès va començar a despuntar, fet que va cridar l'atenció del RCD Espanyol, en el qual només va estar-hi uns mesos fins que un gran d'Europa es va interessar en ell: la Juventus.

El català va decidir donar el salt a una lliga tan competitiva i important com la Serie A i, a més, a l'equip campió de les últimes edicions. Però la Vecchia Signora veu a Lirola com una promesa de futur. Per aquest motiu, els seus plans han estat cederlo hasta que se hiciera al fútbol italiano, la qual cosa l'ha portat al Sassuolo.

Allà porta tres temporades des de l'estiu del 2016, les dues primeres com a cedit i aquest última ja en possessió total dels neroverdi. En la primera va disputar un total de 22 partits en els què va jugar una mica més de 1.500 minuts. Aquestes xifres les va superar sensiblement en la seva segona temporada al Sassuolo, quan va firmar 24 partits i uns 2.000 minuts. Malgrat això, en aquesta tot indica que seguirà superant els seus números perquè és el titular indiscutible en la seva posició.

El Sassuolo el va fitxar per 7,5 milions

La seva experiència, per tant, és una motivació i el converteix en un dels laterals amb major projecció a nivell internacional. Aquest fet l'ha portat, entre d'altres coses, a ser seleccionat per la sub 21 espanyola recentment. Dades com aquesta evidencien el gran nivell d'un defensa que s'està coent a Itàlia, on la Juventus el segueix tenint al cap malgrat la seva aposta per Joao Cancelo l'estiu passat.

Aquesta temporada li està servint al Sassuolo per estar una altra vegada en els llocs capdavanters de la classificació, convertint-se en un dels millors equips fins l'actualitat. En una competició en què els torinesos manen gràcies a uns méritos deportivos que les colocan en los pronósticos com els favorits per guanyar per vuitè any la Serie A, estar entre els vuit millor és tota una conquesta per un club com el neroverdi, que afronta el seu quart curs en la màxima categoria del país transalpí.

Sens dubte, aquest és un equip que está asentándose y creciendo en la Serie A, com també passa amb diversos dels seus jugadors, un procés que precisament està servint a Pol Lirola per seguir al màxim nivell europeu. El molletà, segurament, no tindria aquestes oportunitats tan bones en un altre lloc i, per això, prefereix estar allà jugant i acabant de formar-se.

Ara només queda esperar que segueix comptant amb tantes oportunitats al Sassuolo i que, poc a poc, vagi fent-se un nom en el futbol internacional perquè algun club dels més grans del vell continent es fixin amb ell i això li permeti donar el salt definitiu pel qual ja estarà preparat en poc temps. Però, de moment, Lirola està gaudint de la seva gran experiència italiana. 
 

Edicions locals