L'instrument amb el qual Sorea combat la pobresa a Mollet

Aquest ajut permet no deixar sense aigua a les famílies en risc de vulnerabilitat

Sorea, la companyia gestora de l'aigua a Mollet, disposa des del 2013 de diferents eines per facilitar l'accés a aquest bé tan bàsic a totes les famílies de la ciutat. Una d'aquestes eines és el Fons Social: un instrument de suport a les famílies en risc d'exclusió social controlat per l'Ajuntament. El Fons és compatible amb altres bonificacions i és gestionat pels serveis socials del consistori, que estableix quines llars en tenen dret i la quantitat de diners que rebran, fent que puguin no haver de pagar la factura.

Aquest fons té un objectiu molt clar: garantir l'accés a l'aigua a les persones en una situació més vulnerable i contribuir així a què puguin superar aquesta situació més fàcilment. Per poder ajudar a les 121 famílies que gaudeixen d'aquesta bonificació a Mollet, Sorea ha destinat des de l'inici de l'aplicació del fons 28.291 euros a disposició del Fons. Aquesta xifra ha anat creixent any rere any i fins ara s'han destinat 183.785 euros per 679 famílies de Granollers, Rubí, Mollet i Sant Cugat. En total, Sorea ha destinat 325.500 euros a 157 municipis, ajudant a 1.574 llars vulnerables.

S'han pogut beneficiar del fons 121 famílies de Mollet

A banda del Fons Social, Sorea també ofereix diferents bonificacions per reduir el preu mensual de les factures. L'any 2018, 609 famílies de la ciutat han pogut gaudir d'alguna tarifació bonificada, reduint així el preu del metre cúbic per tram. Com a mesura complementaria, Sorea també posa al servei de tots els ciutadans diverses formes de pagament que faciliten el pagament de les factures:

  • Compromís de pagament: és la més sol·licitada i permet a les famílies fraccionar les factures en diversos pagaments sense interessos. En Sant Cugat, Rubí, Mollet i Granollers, s'han sol·licitat aquesta forma de pagament en més de 5.000 factures.
  • Tria el dia de pagament: si la factura està domiciliada al banc, les famílies poden escollir el dia de pagament.

12 gotes: com el pagament de l'aigua es fa de forma trimestral, amb aquesta opció es fan dotze pagaments regulars i a final d'any es paga la possible diferència de consum.

Edicions locals