Objectiu: garantir aigua per a tothom de forma sostenible

Sorea se suma a la crida del Dia Mundial de l’Aigua per garantir que les persones vulnerables tinguin accés a aquest bé bàsic

L'aigua és un element essencial del desenvolupament sostenible i l'accés a aquest bé juga un paper clau en la reducció de la pobresa, el creixement econòmic i la sostenibilitat ambiental. Aquest any, el Dia Mundial de l’Aigua, Nacions Unides posa l’èmfasi en la necessitat que ningú es quedi enrere en l’accés a l’aigua potable.

L’aigua i l’ús que en fem ens iguala a tots i ens fa partícips d’una societat moderna i inclusiva. Per això, l’aigua pot ser un motor de canvi per impulsar una societat més justa i per plantar cara a la pobresa, el principal desafiament inclòs en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per Nacions Unides.

Sorea sap que totes les accions que es realitzen tenen un impacte en el medi ambient i, per tant, en el dia a dia de les persones. Per aquest motiu treballen per consolidar el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU. D'aquesta manera volen fer que els seus serveis vagin més enllà d'una gestió excel·lent del cicle integral de l'aigua i contribuir activament a millorar la vida dels ciutadans dels municipis on Sorea hi és present.

Pla estratègic

Sorea ha elaborat un pla per fer realitat la sostenibilitat mediambiental i social amb uns objectius que guien les seves accions. En aquest pla la companyia ha integrat els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i s'ha compromès amb els punts 1 i 6: eradicar la pobresa extrema i garantir la disponibilitat d'aigua mitjançant una gestió sostenible.

Fons de solidaritat

Sorea va crear el 2012 un Fons de Solidaritat per cobrir les factures de l'aigua impagades de les famílies en situació de vulnerabilitat amb la intenció d'ajudar-les a superar aquesta situació. Des de llavors la companyia ajuda a pagar el rebut de l’aigua a més de 3.500 famílies de 157 municipis catalans. En aquest sentit, Sorea ha sigut pionera en la creació d'aquest tipus d'iniciatives.

A més del Fons de Solidaritat, Sorea treballa amb altres eines acordades amb les administracions locals per ajudar a aquelles persones amb dificultats

Edicions locals