Per què hem de beure entre 1,5 i 2 litres d'aigua al dia?

El consum d'aigua no només ens permet estar hidratats, lluir una pell més maca, sinó que també ens aporta energia i ens ajuda a allunyar-nos dels dolors

Contingut publicitari

És molt important que el cos tingui un nivell d'hidratació constant, ja que quan tenim set el cervell activa zones que augmenten la sensació de dolor
És molt important que el cos tingui un nivell d'hidratació constant, ja que quan tenim set el cervell activa zones que augmenten la sensació de dolor | Foto cedida

La quantitat d'aigua que bevem cada dia és molt important per la nostra salut. El consum d'aigua no només ens permet estar hidratats i lluir una pell més sana, sinó que també ens aporta energia i ens ajuda a allunyar-nos dels dolors crònics i dels possibles problemes d'ansietat. A més, l'aigua és un dels remeis més econòmics, més a l'abast i més efectius per a aconseguir-ho i la podem consumir directament de l'aixeta estalviant diners, residus pel medi ambient i guanyant en seguretat.

Segons els experts s'ha de beure entre 1,5 i 2 litres al dia. I és que és molt important que el cos tingui un bon nivell d'hidratació constant, ja que quan tenim set el cervell activa zones que augmenten la sensació de dolor. Encara que dos litres d'aigua poden semblar difícils de consumir, s'ha de ser conscient que hem de repartir el consum de vuit gots d'aigua al llarg del dia. Així farem que sigui més senzill. Aquest consum aporta grans beneficis pel que fa a la salut i a la bellesa natural:

Així és com millorarà la teva bellesa si beus aigua

Beure entre 1,5 i 2 litres d'aigua al dia combat l'aparició d'arrugues prematures, aporta lluminositat, evita la pell greixosa, la pell de taronja, l'acne i els punts negres.

També millora els resultats de les dietes, doncs accelera el metabolisme i afavoreix la pèrdua de pes. A banda, l'aigua és capaç de rebaixar la sensació de gana. Les dietes sempre s'han de fer amb un ús responsable i tenint en compte uns hàbits saludables.

És capaç de millorar la salut

També hem de saber que la deshidratació provoca un augment de la percepció del dolor cerebral. La falta d'aigua comporta uns majors nivells de cortisol a la sang, coneguda com a hormona de l'estrès. El consum regular d’aigua ajuda a combatre les infeccions d’orina, ja que aquest recurs és capaç d’eliminar toxines a través de l’orina.

Com s'elimina l'aigua?

L'aigua s'elimina de tres maneres diferents:

  1. A través de l'orina i la femta. La quantitat depèn del líquid ingerit també en els àpats.
  2. Durant el procés de respiració a través del vapor d'aigua.
  3. Amb la suor. L'activitat física fa suar, i per això, és important hidratar-nos abans, durant i després de fer esport.

Edicions locals