L'amor, la millor medicina

Aparador

Professionals de diferents disciplines, considerem que som dins d'una societat malalta. Alguns, entre els quals m'incloc, fins i tot afirmen que hi ha molts interessos econòmics en tenir una població malalta, cada cop des d'edats més joves i de forma crònica i/o degenerativa.

Tot i que no és així en tots els països, en una gran majoria existeix una espècie de rivalitat o lluita entre la Medicina tradicional i la Medicina alternativa.

Personalment, no trobo cap justificació raonable a aquesta manca de connexió entre ambdues medicines, doncs és evident que complementar-se, l'una amb l'altra, seria un encert per aconseguir que tots gaudíssim d'un estat de salut integral.

Vull pensar que cap metge tradicional pot obviar el que ja deia Hipòcrates: "que el teu aliment sigui la teva medicina i que la teva medicina sigui el teu aliment". I si això és així, per què gran part de metges segueixen dient, per exemple a una pacient menopàusica amb osteoporosis, que és molt important que prengui llet de vaca? Però si prendre'n perjudica la patologia que pateix!

L'estat del nostre organisme és un reflexa del nostre estat mental i emocional. El cos, aquest vehicle tan fantàstic que ens permet fer tantes coses, no ens enganya mai. De forma constant, ens envia informació respecte dels tipus de pensaments, actituds i emocions que no són adients per a la nostra salut.

Quan aprenem a llegir el que ens diu el nostre organisme i estem disposats a prendre'n consciència, reflexionar i decidir transformar allò del que ens informa objectivament, el cos torna al seu equilibri natural de forma automàtica.

Avui proposo la lectura d'una entrevista feta al metge naturòpata Jordi Campos, el qual havia treballat de cirurgià a l'Hospital Clínic de Barcelona. Tot seguit, assenyalo les idees més destacades del que planteja Campos respecte de la medicina psicosomàtica i natural.

- "Quería ayudar. Fui médico en el hospital Clínic. Fui cirujano..., pero abandoné".

- "Vi que la medicina convencional sólo pone parches. Sirve para el remedio drástico, urgente..., pero superficial: ¡no cura de verdad!".

- "Sólo te curas de verdad desde dentro de ti mismo. El buen médico es el que sabe despertar a tu médico interior, ¡que es el único que podrá sanarte de verdad!".

- "Todas las enfermedades de tu cuerpo tienen raíz anímica, espiritual. Si te ayudo a descubrir esa causa espiritual..., ¡se sana tu psique, y eso sanará tu cuerpo!".

- "Medicina holística, suma de medicina psicosomática y medicina natural. Como base, mis pacientes adoptan la dieta vegetariana, en su mitad crudívora".

- "Los pensamientos, las palabras y los actos ¡son muy poderosos y pueden hacer enfermar tu cuerpo! Sanando actitudes -ideas, palabras, hábitos...- sana el cuerpo".

- "Lo primordial es ser consciente de tus tensiones y miedos, y modificar esas actitudes!".

- "Ama a la naturaleza. Ama a la vida. Ámate a ti mismo, ama a todos. Y todo lo que hagas contra las leyes del amor te enfermará. ¡Nada hay más curativo que el amor!".

 

GABINET PSICOPEDAGÒGIC I MÈDIC NATURISTA ESTHER MOLINSAv. Llibertat, 20, 2n C. MOLLET. 93 570 43 04 / 618 07 72 20

www.psicopnaturmolins.cat  esther@psicopnaturmolins.cat

Edicions locals