Com escollir la quota del préstec

Avantatges, inconvenients i com triar la millor mensualitat

Aparador

Com escollir la quota del préstec
Com escollir la quota del préstec

Un dels aspectes més importants a tenir en compte quan anem a contractar un préstec personal, i que remarquem des de Matchbanker, és saber triar quina quantitat anar pagant cada mes. Una quota massa alta pot desequilibrar la nostra economia si tenim alguna despesa extra, però una massa baixa podria fer que estiguem pagant molt més temps i que es generin interessos durant més temps i acabem pagant més.

Triar la quota idònia segons les nostres despeses serà la clau perquè contractar un crèdit i pagar-ho cada mes no es converteixi en insostenible o allargat en el temps. T'expliquem com triar la millor quota per a tu.

Avantatges i inconvenients d'una mensualitat baixa o alta

L'avantatge d'una quota alta és que escurçarà el temps durant el qual estarem pagant i farà que es generin menys interessos i paguem menys. No obstant això, també podria fer que es desequilibri la nostra economia, fent que la nostra capacitat d'estalvi es minvi diversos anys o que, davant de qualsevol imprevist, no puguem fer davant dels dos despeses.

Per exemple, si tenim un salari mensual de 1.500 euros, en un préstec de 10.000 euros pagar 900 euros cada mes escurçaria el termini a 11 mesos, però seria insostenible per seguir pagant la resta de responsabilitats (lloguer o hipoteca, factures, menjar ...) financeres.

En canvi, una quota massa baixa, encara que ens permetrà reemborsar el crèdit gairebé sense notar-ho cada mes, farà que el termini s'allargui molt més i que es generin interessos durant més temps, el que farà que en total paguem més.

Per exemple, si tenim un salari mensual de 1.500 euros, en un préstec de 10.000 euros pagar 100 euros cada mes seria molt fàcil per a la nostra economia, però hauríem d'estar pagant durant més de 10 anys.

La solució està en trobar un equilibri perquè sigui una quota prou alta com per escurçar el termini de devolució el màxim possible, però prou baixa per tenir marge econòmic davant de qualsevol eventualitat.

Com triar la millor mensualitat en un préstec

El Banc d'Espanya indica que, per a triar la quota idònia per a nosaltres, el millor és dedicar entre un 30% i un 40% dels nostres ingressos mensuals a la suma de totes les quotes de tots els préstecs (i targetes de crèdit) que tinguem contractats.

Així, amb un salari de 1.500 euros al mes, seguint el consell del Banc d'Espanya, hauríem de triar una quota mensual d'entre 450 euros i 600 euros a totes les quotes dels préstecs personals que haguem de pagar.

Calcular-és fàcil: multiplica els teus ingressos mensuals per 0,30 o per 0,40 i tindràs la mensualitat idònia a pagar. Per exemple: 1.500 € x 0,30 = 450 €

Avui dia pràcticament totes les entitats tenen a la nostra disposició un simulador de préstecs pel qual podrem veure, segons la quantitat que vulguem sol·licitar, quant pagarem cada mes, durant quant de temps i quant pagarem en total, el qual ens donarà tota aquesta informació abans d'introduir cap dada personal.

És important tenir en compte també que, segons la nostra situació actual, la resta de despeses mensuals fixes que tenim o si som un o dos titulars, sempre tindrem cert marge per augmentar o baixar la quantitat mensual a partir d'aquesta xifra.

A més, per saber si la quantitat màxima que hem demanat està dins d'una quantitat que ens podem permetre, sempre cal intentar que puguem reemborsar el total de crèdit en un termini no superior als cinc anys per evitar estar endeutats molt més temps.

Edicions locals