Turisme regional: els millors parcs temàtics i aquàtics de Catalunya

PARCS D'ATRACCIONS A CATALUNYA

Cultura, Aparador

Com podem gaudir del nostre temps lliure i traure-li el màxim profit a la Comunitat de Catalunya? Encara que sabem bé que la regió està repleta de belleses històriques i turístiques, hui ens centrarem en un àmbit molt concret de la seua oferta cultural, i són els espectaculars parcs d'atraccions que acull la Comunitat. En aquest post respondrem a tots els dubtes que ens sorgeixen quan volem visitar un parc temàtic: Quins són els més espectaculars? On es localitzen? Què els fa tan espectaculars?

PortAventura Park

PortAventura Park es un dels majors reclams turístics de la regió i també un dels tres integrants del complex de PortAventura World, al costat de Ferrari Land i Caribe Aquàtic Park. Va ser inaugurat en 1995 entre els municipis de Vilaseca i Salou, a la província de Tarragona, i a més de trobar-se en el podi nacional dels millors parcs d'atraccions, s'ha fet un lloc en el panorama internacional. De fet, la muntanya russa Shambhala, per exemple, compta amb dos rècords europeus. Es tracta de la segona més alta, amb 92 metres d'altitud, i la segona més ràpida del continent.

El parc té com a objectius la diversió i la descàrrega d'adrenalina, metes que ha aconseguit gràcies a les seves espectaculars atraccions, moltes d'elles pioneres en el sector dels parcs temàtics: Shambhala, Dragon Khan, Furius Baco, Hurakan Condor, Stampida, i moltes altres.

Parc d'Atraccions de Tibidabo

El Tibidabo és el parc d'atraccions més antic d'Espanya, el tercer més antic d'Europa i un dels més vells del món. Està situat a la muntanya del Tibidabo i un dels motius pels quals més destaca és per la seua situació privilegiada com a mirador de Barcelona, ja que s'obté la millor panoràmica de la ciutat des de l'interior d'aquest recinte. Algunes de les atraccions que es poden gaudir en aquest espai són: Carrousel, Sala LEGO Playful Learning, Marionetarium, Giradabo o L'Avió.

Caribe Aquatic Park

Caribe Aquatic Park es un parc temàtic de més de 50.000 metres quadrats on podem trobar les atraccions d'aigua més emocionants dins de l'àmbit dels parcs d'entreteniment: la Platja Paradís, el Mambo Lambo, la Rapid Race, Riu Boig, El Torrent, l'Àrea de Jocs infantils, i molt més. El recinte, un dels parcs aquàtics més visitats de tot el país, està situat al costat de Port Aventura i ens ofereix una experiència completa per a tots els gustos, de manera que podrem triar entre els tobogans més vertiginosos i les zones de descans amb hamaques.

Illa Fantasía

Illa Fantasia es tracta d'un dels parcs aquàtics més grans del país, amb més recorregut i amb major oferta d'atraccions i espectacles. En els seus 75.000 metres quadrats podem trobar fins a 22 atraccions aquàtiques diferents, piscines enormes, un recinte de minigolf i diferents àrees de descans. Algunes de les atraccions més reeixides entre els visitants són el tobogan en forma d'espiral, el tobogan kamikaze, un dels més extrems del parc, i la piscina Delícies plena d'escultures en forma de tubs.

Edicions locals