"El fet diferencial de TI Group Automative Systems és que fomentem la diversitat"

PREMIS LISMIVO / Parlem amb Patrícia Rodríguez, directora de recursos humans de la companyia, guanyadora del premi lismivo 2020

Economia, Aparador

Patrícia Rodríguez, aquest dilluns a la seu de l'empresa amb la dona d'aigua i el diploma adreditatiu del premi
Patrícia Rodríguez, aquest dilluns a la seu de l'empresa amb la dona d'aigua i el diploma adreditatiu del premi

TI Group Automotive Systems, dedicada al sector automobilístic i amb seu a Montornès, ha estat la guanyadora de la cinquena edició del premi Lismivo 2020 a l’empresa socialment responsable. El lliurament del guardó va tenir lloc el 10 de novembre a Can Saurina (Montornès). El premi és una iniciativa de la Xarxa Lismivo, que coordina el Consell Comarcal, i distingeix les empreses amb centre de treball a la comarca que aposten per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional i la responsabilitat social corporativa.

Patrícia Rodríguez, directora de Recursos Humans de l'empresa des de fa 9 anys, era l'encarregada de recollir la distinció que acredita TI Group Automative Systems com a premi Lismivo 2020. El guardó és una dona d'aigua que elabora el centre especial de treball Taller Alborada de Mollet. "Aconseguir aquest premi, amb les dificultats d’aquests darrers dos anys, és un reconeixement al treball del nostre Departament de Recursos Humans i caracteritza el valor que donem a les persones en la companyia", destaca Rodríguez. "Promovem la inserció social i assumim el repte de conciliar les necessitats empresarials i les necessitats socials", afegeix.

Un repte que en el cas de l'empresa té una complexitat afegida: "Tot el que són sistemes de qualitat, especialment nosaltres que fem un producte de seguretat, que fem sistemes de conducció, líquids de fuel, tenen una dificultat adicional". Escull que salven "treballant de forma contínua amb centres especials de treball externs i fundacions. Creem fonts de reclutament que ens permeten valorar diferents candidatures", comenta. Per tal de minimitzar riscos, des del Departament de Prevenció de la companyia es "verifica que la persona que s’incorpora, si té una patologia, òbviament garantim que la feina no li serà un perjudici".

A parer de Patrícia Rodríguez, “el fet diferencial de la nostra empresa respecte d'altres proveïdors és que tractem de fomentar la diversitat”. La companyia analitza "formes de conciliació, quins torns necessita cadascú, donar facilitats si la persona té limitacions per descans o atenció", detalla Rodríguez. "Hem de donar normalitat a aquesta situacio", apunta, "el mateix procés de selecció i adaptacions s'utilitza per a persones amb unes sensibilitats especials o sense. Intentem adaptar-nos-hi". Encaixar, en definitiva, "les exigències del client, que en l’àmbit de l’automoció són molt complexes, amb aquestes diversitats socials”. Patrícia Rodríguez, prèviament a la seva incorporació a TI Group Automative Systems, havia treballat a departaments de Recursos Humans d'altres firmes, motiu pel qual ja tenia relació amb entitats d’inserció social i fundacions. "Estem intentant anar més de la mà amb ajuntaments i entitats, que recullen les nostres peticions per tractar de satisfer les necessitats de la nostra planta de Montornès", conclou.

Criteris socials del premi.
Els premis Lismivo, que es lliuren anualment, estableixen com a criteris de valoració de les candidatures, el percentatge de contractació de persones amb discapacitat; la franja d'edat; el percentatge de contractes indefinits i a jornada complerta; els contractes a persones amb diversitat funcional amb especials dificultats, o la contractació de dones amb un reconeixement del grau de discapacitat igual o superior al 33%. També es puntua el fet d'adquirir productes o serveis a centres especials d’ocupació; col·laborar amb entitats per a la inclusió laboral de persones amb diversitat funcional, o acollir-ne una o més en règim de pràctiques. I es valoren altres criteris de responsabilitat social corporativa, com tenir contractada l’electricitat amb proveïdors que garanteixin un baix impacte ambiental en la producció; disposar de vehicles de baixes emissions; acreditar un sistema de gestió ambiental certificat EMAS o ISO 14001 o tenir alguna font de generació d'energia pròpia.

Durant l'acte d'entrega del premi Emilio Cordero, president del Consell Comarcal, va manifestar el seu orgull “de la feina que es fa per no deixar ningú enrere”. El conseller de Promoció Econòmica, Jordi Manils, afegia: “Ens anirà millor com a comarca, com a país i com a teixit productiu si la diversitat es converteix en una de les ensenyes de la nostra marca Vallès Oriental, que estem construint”. Per la seva part, l’alcalde de Montornès i conseller de Cooperació i Salut, José A. Montero,  valorava l’exemple d’empreses, com la premiada, “que estan sotmeses a la competitivitat i a unes condicions molt exigents i es poden permetre programes de caràcter social i especialment per a la inserció de persones amb diversitat funcional”.

Presència a 28 països.
TI Group Automative Systems SA és una empresa automobilística centrada en el subministrament integral de sistemes de transport i emmagatzematge de combustible. La planta de Montornès del Vallès, situada al polígon de Can Buscarons, té una plantilla de 183 empleats 3 dels qual són persones amb diversitat funcional. A més a més, treballem amb la Fundació Privada Vallès Oriental per a Disminuïts Psíquics de la Roca, i amb d'altres empreses que també contracten persones amb diversitat funcional de fora de la comarca. A escala internacional, la multinacional compta amb una plantilla de 15.000 persones repartides entre més d'un centenar de plantes situades en 28 països.
www.tifluidsystems.com

La xarxa Lismivo.
La Xarxa Lismivo està integrada per institucions públiques (Diputació de Barcelona; els ajuntaments de Cardedeu, Granollers i Santa Maria de Palautordera; les Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting-Fundació ONCE), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Ofi cina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC. Els premis es lliuren cada any i en les edicions anteriors l'han guanyat Dara Pharma de Granollers, l’Hospital Asil de Granollers, Arkema Química de Sant Celoni, i ara TI Group Automative Systems, de Montornès [en la imatge].
www.xarxalismivo.cat

Edicions locals