Ajoblanco de coco amb llagostins

Aula Culinària

Ajoblanco de coco amb llagostins
Ajoblanco de coco amb llagostins

A partir d'aquest dissabte, cada setmana, gràcies a una col·laboració entre el diari Som*, l'agència de continguts Espaistream TV i l'escola de cuina Aula Culinària de Granollers, disposareu d'una recepta original per inspirar els àpats d'aquestes festes nadalenques.

Ingredients

200 g d’ametlles
2 dents d’all
1/2 cullereta de sal
100 g de molla de pa
250 ml d’aigua
70 g d’AOVE
30 g de vinagre de Chardonnay
800 ml de llet de coco
12 llagostins frescos
Sèsam negre

Preparació

Heu de posar la molla de pa a remullar.
Les ametlles amb la sal i els alls s'han de posar al robot de cuina i triturar-ho fins a tenir un pols d’ametlla.
Cal afegir el pa remullat i escorregut i triturar-ho de nou fins a aconseguir una pasta
Posem la barreja al got del túrmix; incorporem l’oli a poc a poc mentre triturem perquè emulsioni.
Afegim el vinagre de Chardonnay, la llet de coco i batem de nou fins que quedi una barreja homogènia.
Comprovem el punt de sal i rectifiquem. Reservem en fred.
Pelem i marquem a la planxa els llagostins i reservem.

Edicions locals