Llom de bacallà amb all-i-oli gratinat

Aula Culinària

Llom de bacallà amb all-i-oli gratinat
Llom de bacallà amb all-i-oli gratinat

Cada dissabte, gràcies a una col·laboració entre el diari Som*, l'agència de continguts Espaistream TV i l'escola de cuina Aula Culinària de Granollers, disposareu d'una recepta original per inspirar els àpats d'aquestes festes nadalenques.

Ingredients

2 lloms de bacallà dessalat
150 g de ceba cisele
1 gotet de vi blanc
50 g de mel
50 g de pinyons torrats
50 g de panses remullades
1 gra d’all
100 g oli de gira-sol
50 g de llet
Oli d’oliva
Sal i pebre
Farina

Preparació

Posar les cebes a escalfar amb oli d’oliva fins que estigui daurada, afegir el vi i deixar evaporar l’alcohol. A continuació afegirem la mel i les panses i reservarem.

Assecarem el bacallà amb paper absorbent per treure l’excés d’aigua. El passarem per farina i el fregirem amb abundant oli calent i decantarem.

En un got tirarem la llet, l’oli, l’all i una mica de sal, farem un allioli i emulsionem amb la batedora. Col·locarem una mica d’allioli sobre el bacallà i gratinarem fins a daurar.

Edicions locals