Agbar consolida la Junta General de Grups d’Interès com a instrument de rendició de comptes i escolta activa

En aquesta nova edició, s’ha posat una atenció especial en els criteris ESG, mediambientals, socials i de governança, per les sigles en anglès

Contingut patrocinat, Aparador

Els participants a la junta general de grups d'interès d'Agbar, celebrada el 8 de juny al matí
Els participants a la junta general de grups d'interès d'Agbar, celebrada el 8 de juny al matí

Agbar va celebrar el 8 de juny la Junta General de Grups d’Interès, una nova edició de la trobada participativa innovadora que promou la companyia amb l’objectiu de retre comptes amb els grups d’interès —no solament amb els accionistes— i consolidar l’escolta activa per adoptar, conjuntament, compromisos de futur.
La Junta General de Grups d’Interès, que es podia seguir en obert per streaming, es va desenvolupar en tres eixos seguint els criteris ESG —mediambientals, socials i de governança, per les sigles en anglès—, uns indicadors que estan guanyant rellevància per a les administracions, les empreses i altres institucions per establir quan una estratègia és sostenible.
Àngel Simon, president d’Agbar, va agrair als diversos grups d’interès la seva implicació per debatre sobre els reptes actuals i adoptar conjuntament compromisos de futur per millorar la qualitat de vida de les persones. Es va destacar l’aposta d’Agbar per generar ocupació de qualitat a través de l’FP Dual de l’aigua, que s’imparteix en centres de Granollers, Tarragona, Barcelona, Cornellà i Tàrrega.

En aquest context, Àngel Simon, president d’Agbar, afirmava: “Estem satisfets de consolidar un model innovador de rendició de comptes, com és la Junta General de Grups d’Interès, que ens permet consolidar les aliances amb tots els nostres stakeholders i generar confiança mútua per continuar treballant, des de la corresponsabilitat, per millorar la qualitat de vida de les persones”.

Compromís amb el medi ambient
El primer bloc de l’esdeveniment, es va dedicar al compromís amb el medi ambient i hi ha participat Tomàs Molina, meteoròleg i divulgador científic. En aquest bloc, es va posar en relleu que el 2050 més del 40% de la població mundial viurà en àrees d’estrès hídric greu, per la qual cosa la innovació és fonamental per gestionar uns recursos cada cop més escassos. Un exemple de com es pot millorar la resposta davant del canvi climàtic des de la gestió de l’aigua és el projecte Biotop de Sabadell, i així ho compartia Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell, qui assenyalava com l’impuls d’aquest projecte ha constituït un canvi de paradigma en el cicle de l’aigua, junt amb Enric Blasco, president d’Aigües de Sabadell, que emfatitzava com Agbar s’ha convertit en un partner integral per al desenvolupament sostenible de la ciutat.

En l’acte, Agbar va destacar la transformació de les plantes depuradores en ecofactories, plantes generadores de recursos que són referents en economia circular per la reutilització de l’aigua, la valorització de residus i l’autoabastament energètic, així com pel seu impacte positiu global a l’entorn.

Compromís amb l’acció social
En aquesta Junta General de Grups d’Interès d’Agbar, també es va abordar el compromís amb l’acció social de la companyia, i s’ha destacat en primer lloc l’impuls a l’ocupació de qualitat. En aquest sentit, Manuel Cermerón, CEO d’Agbar, i Matías Carnero, president d’UGT Catalunya, mantenien un diàleg sobre l’impuls dels green jobs i destacaven la importància de l’FP Dual per millorar l’ocupabilitat. Aquests graus de formació professional dual de l’aigua s’imparteixen en centres de Granollers, Tarragona, Barcelona, Cornellà i Tàrrega. Així mateix, en l’esdeveniment es va posar en valor com el compromís amb l’ocupació de qualitat implica també els proveïdors amb els quals treballa Agbar. D’altra banda, es va compartir com el grup Agbar continua trencant barreres també en l’àmbit de l’atenció al client amb el programa “Amb tu”, que està centrat a garantir que tots els clients, sense excepció, puguin accedir als serveis, sobretot en el cas de les persones en situació de vulnerabilitat, identificant les barreres digitals, de comprensió, d’accessibilitat o econòmiques. Felipe Campos, director d’Acció Social d’Agbar, destacava la col·laboració amb Creu Roja per detectar i ajudar les persones en situació de vulnerabilitat, per “no deixar ningú enrere”. Així mateix, es van compartir els avenços del projecte ONA, un projecte engegat per Agbar, juntament amb la Creu Roja, en primer lloc a Barcelona, i ara també en altres punts del territori, per facilitar l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat. En aquest àmbit, van compartir els avenços del projecte Felipe Campos i també Antoni Bruel, coordinador de la Creu Roja Espanya i Josep Quitet, president de Creu Roja Catalunya, que destacaven com el projecte ONA empodera les persones gràcies a la inserció laboral.

Compromís amb la governança
En l’últim bloc de la Junta General de Grups d’Interès d’Agbar, es va aprofundir en el compromís del Grup amb la governança i, en concret, es destacava l’exemple del Pacte Social d’Agbar, la proposta per a una reconstrucció verda i inclusiva després de la COVID-19, territori per territori, amb la col·laboració de les administracions i les entitats locals. Així mateix, Toni Aira, periodista, professor de Comunicació i membre del Consell d’Agbar, ha explicat de quina manera el Consell permet avançar en un bon model de governança, clau per generar confiança i anticipar-se als riscos.

En definitiva, aquesta nova edició de la Junta General de Grups d’Interès d’Agbar, en consonància amb la que va tenir lloc al juny de l’any passat, ha consolidat aquest instrument de rendició de comptes i escolta activa amb els grups d’interès, i ha posat en valor la participació activa de diverses entitats amb les quals la companyia col·labora allà on és present i la importància de les aliances per abordar els reptes actuals i continuar adquirint conjuntament compromisos de futur.

Per a més informació, www.agbar.cat

Edicions locals