Mobilitat ECO, l'alternativa

Editorial

Aquesta setmana, dues notícies són exemple de com s'està accelerant el canvi cap a models de vehicles més respectuosos amb el medi ambient.

D'una banda, Mollet serà la seu de la primera gasinera del Vallès Oriental, és a dir, el primer servei de càrrega de gas natural vehicular per als models que funcionen amb aquest sistema, reconegut per la Direcció General de Trànsit com a ECO i que, segons els experts, es posiciona com una alternativa ecològica important.

D'altra banda, Parets celebrava el cap de setmana la fira Parets km 0: endolla't al transport del futur, una mostra de vehicles elèctrics i híbrids impulsada per l'Ajuntament per donar a conèixer a la ciutadania aquests models i promocionar-ne l'ús.

La contaminació de l'aire, els seus efectes sobre la salut, el consum d'energia i la saturació i col·lapse cada cop més habitual a les grans ciutats, són alguns dels factors que fan que la societat cada cop prengui més consciència de la necessitat d'un canvi de model de mobilitat.

La promoció del transport públic, d'una banda, i l'aposta pels vehicles menys contaminants que s'allunyin d'aquells que funcionen amb combustibles derivats del petroli, de l'altra, són fórmules que tant els governs com la indústria han d'assumir com un futur que cada cop és més proper.

Edicions locals