Un negoci suculent

Editorial

La macrooperació Enredadera ha esclatat a una cinquantena d'ajuntaments de l'Estat, entre els quals el de Mollet del Vallès, on la Policia Nacional i la Fiscalia Anticorrupció investiguen el cap de servei de tecnologia i comunicacions per un suposat frau en la contractació del sistema de control i pacificació del trànsit.

La investigació posa sobre la taula els presumptes tractes entre el detingut i l'empresa, Aplicacions Gespol, anteriorment Bilbomática, concessionària del servei conegut com a foto-vermell, que ja de per si ha estat criticat i polèmic a la ciutat des de la seva posada en marxa tant per veïns afectats com pels grups majoritaris de l'oposició.

El servei suposa un suculent contracte per a l'empresa, que, a banda de cobrar un fix d'uns 435.000 euros, s'emportava el 34% de la recaptació de les infraccions detectades per la xarxa de dispositius.

El funcionari, un càrrec directiu de l'Ajuntament, ha estat suspès de les seves funcions, una mesura totalment necessària que ha vingut acompanyada de la petició d'un auditoria dels serveis jurídics municipals per estudiar a fons tots els contractes en què hagués participat l'investigat.

Cal, però, que tota aquesta informació, paral·lela a la via judicial, es traspassi amb transparència i celeritat per esvair cap sospita que pugui esquitxar la institució local.

 

Edicions locals