Convivència en perill

Editorial

La Llagosta va viure el cap de setmana passat un episodi que posa en evidència la crisi convivencial que s'hi viu ja fa mesos. Els darrers temps el municipi ha estat una mena d'olla a pressió.

Les denúncies i queixes veïnals pels problemes que, segons els veïns i el mateix Ajuntament, són provocats per una família conflictiva arribada fa un temps des del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs han anat escalfant l'ambient: agressions, robatoris, insults, amenaces, intents d'ocupació d'habitatges... tot un reguitzell de greuges protagonitzats en bona part per menors, fet que dificulta una resolució més ràpida de la situació per part de les autoritats competents.

Les impactants imatges que es van veure dissabte, amb un miler de llagostencs davant el pis de la família en qüestió, amb intercanvi d'insults, crits i llançament d'objectes contundents va encendre totes les alarmes.

Cal prendre ara –tot i que s'hauria d'haver fet abans d'arribar a aquestes extrems– les mesures policials, judicials i socials necessàries per resoldre el conflicte i calmar els ànims d'un veïnat que ha de ser conscient que no pot fer justícia pel seu compte.

Edicions locals