Alerta a la carretera

Editorial

En menys de dos mesos, dues persones han mort al tram molletà de la carretera C-17. Una fatídica casualitat, segons els Mossos d'Esquadra, ja que els gairebé quatre quilòmetres que passen pel terme municipal de Mollet del Vallès, no és, segons les seves dades, un punt amb una elevada accidentalitat.

De fet, les xifres deixen palès que en els darrers cinc anys la sinistralitat amb ferits greus i víctimes mortals havia estat gairebé nul·la. A més, des de l'àrea de trànsit del cos català apunten que es tracta d'un tram de la via ràpida ben senyalitzat, amb elements de seguretat com la separació de la mitjana i amb una velocitat màxima indicada correcta.

Aleshores, quin és el motiu d'aquestes morts a només 400 metres de distància? Doncs el factor humà. Ja l'any passat, des del Departament d'Interior de la Generalitat s'alertava de l'increment de víctimes mortals en accidents de trànsit, la majoria de les quals per causes relacionades amb aquest factor humà: l’excés de velocitat, el consum d’alcohol i drogues i les distraccions al volant –com ara l’ús del telèfon mòbil–.

Davant aquesta realitat, les persones conductores han de ser conscients que allò que porten entre les mans no és cap broma i que una petita distracció al volant pot ser fatal.

Edicions locals