“Vam apostar per l’especialització i la màxima qualificació”

Albert Isern Soci cofundador de l\'empresa Bismart, reconeguda com a millor partner de l\'any de Microsoft

Albert Isern (Mollet, 1973) és soci fundador de la tecnològica Bismart, que fa uns dies recollia el premi que atorga Microsoft al millor partner. Enginyer tècnic en Telecomunicacions per la UPC i màster en Direcció de Màrqueting i Vendes d’ESADE, considera que el guardó és un premi a la innovació i a la passió amb què treballa tot l’equip.

–A què es dedica Bismart? Què és el Business Inteligence?
–Som una empresa de software especialitzada en Business Intelligence i oferim solucions que ajudin les organitzacions a donar sentit a la informació per poder prendre les millors decisions i impulsar el negoci.
–Això com es fa?
–Convertim les dades en informació mitjançant Big Data, quadres de comandament, indicadors claus de rendiment i reporting. Tal i com el panell de control del cotxe ens informa a quina velocitat anem, a quantes revolucions, quanta benzina ens queda, les nostres solucions informen a les companyies de l’estat del seu negoci, de les vendes, volums, marges, costos, beneficis, pèrdues, per client, per canal, per territori, de les tendències del mercat, de tota aquella informació necessària per dirigir el negoci. Les nostres solucions donen resposta àgil en el moment necessari de la presa de decisions.
–Com es crea l’empresa?
–Davant la tendència de les grans organitzacions de concentració de proveïdors TIC cap a grans multinacionals generalistes, per competir de tu a tu amb aquests monstres, vam decidir oferir un valor diferencial basat en l’especialització i la màxima qualificació. Generem ocupació tècnica qualificada i sostenible, en època de recessió econòmica.
–Un gran ajut per a l’empresari...
–Ajudem al teixit empresarial a ser més competitius i a sobreviure davant els grans reptes dels temps de recessió actuals. Oferim a baix cost solucions que permeten incrementar el rendiment del negoci, identificant oportunitats d’optimització de costos, de millora de la gestió i de cerca de noves fonts d’ingressos.
–Vau néixer a la Incubadora de Glòries, al 22@, del Barcelona Activa. Què suposa néixer en un viver d’empreses? Quins avantatges obté el negoci?
–Barcelona Activa, dóna suport a les empreses, a la iniciativa emprenedora i l’ocupació, i a la projecció internacional, proporcionant un entorn fantàstic per a l’activitat econòmica, la innovació i el progrés social. L’any 2009 coincidint amb la nostra fundació, vam guanyar el Premi Barcelona Capital Emprenedora, organitzat per Barcelona Activa, amb organitzacions de primer nivell en el món empresarial com a tribunal.
Hem estat els últims tres anys dins el viver de negocis que tenen al 22@ i hem participat en importants activitats organitzades per Barcelona Activa de suport al creixement de les companyies com per exemple a la Growth Academy on hem desenvolupat el Pla Estratègic de Creixement de la mà de professors referents de l’IESE i ESADE.
–A quina tipologia de clients s’adreça Bismart?
–Comercialitzem solucions especialitzades per a diferents sectors, tals com administració pública, sanitat, finances i energies renovables.
–Un dels vostres clients va ser l’Ajuntament de Mollet, quin va ser el treball que vau fer?
-A l’Ajuntament de Mollet vam desplegar la nostra solució bigov de Quadres de Comandament d’última generació, especialitzada en l’Administració Local. La gran majoria d’administracions locals no disposen de sistemes automatitzats que ajudin a la presa de decisions, tal i com va confirmar un estudi fet per Esade i Localret el 2010. L’esforç manual per analitzar les dades és una barrera molt important per a accedir a la informació. Davant aquest important repte Bismart ha desenvolupat i comercialitza la plataforma bigov, que dóna resposta de forma àgil a preguntes estratègiques i de gestió de les administracions locals. Com per exemple: com puc millorar el temps de tramitació administrativa, quina es la desviació d’ingressos i despeses respecte al previst, si haig d’incrementar el número d’escoles bressol o de CAP’s, o quin és l’estat de la via pública.
–Què significa el premi com a millor partner de Microsoft?
–És un reconeixement molt important com al millor soci de la millor empresa del món. S’han presentat més de 3.000 candidatures de més de 100 països de tot el món i hem estat els guanyadors al premi al millor soci en Business Intelligence. Aquest premi és molt important per a nosaltres, per les nostres solucions diferencials, per la nostra capacitat d'innovació i per l’entusiasme i la passió que encomanen tots els membres del nostre equip. Estem molt emocionats amb aquest resultat i aprofitarem molt bé l’oportunitat que ens obre per internacionalitzar-nos i expandir el negoci.

(Entrevista realitzada per a la pàgina Mollet Negocis, de Mollet Impulsa)

Edicions locals