"L'objectiu és que en el futur el 50% dels jugadors del primer equip procedeixin del nostre planter"

Jordi Gallardo Entrenador del primer equip del CF Mollet UE

Esports

Jordi Gallardo, el nou tècnic del CF Mollet UE
Jordi Gallardo, el nou tècnic del CF Mollet UE | Sergi Escudero

Mollet del VallèsSergi Escudero

Té 41 anys i és de Barcelona. Fa poques setmanes s’ha convertit en el nou entrenador del primer equip del CF Mollet UE. La temporada passada va entrenar el San Juan Atlético de Montcada a Primera Catalana, amb el que va mantenir la categoria. També ha entrenat el Sant Cugat, el Masnou, la Guineueta, el Premià i el Poble Sec.    

-Deixes d'entrenar el San Juan Atlético de Montcada, un equip de Primera Catalana, per agafar el Mollet, que acaba de baixar a Segona. Per què?

-Jo havia establert un compromís amb el Mollet un mes abans d'acabar la competició, quan encara no sabia en quina categoria jugaria la pròxima temporada. Sóc un home de paraula i no m'he fet enrere. A més, independentment de la categoria, tant a nivell social com estructural el Mollet et dóna més possibilitats de créixer professionalment. Per institució i per història és un pas endavant com a professional. Tot i això, porto el San Juan al cor. Aquesta oportunitat en el Mollet és un parèntesi que em porta una oportunitat molt interessant, però en un futur no descarto tornar. 

-El Mollet ve de tenir un any molt convuls en què, a part de baixar de categoria, no ha parat de canviar d'entrenadors. No t'ha fet por entrar en el club en una situació així?

-Per res del món. Han succeït una sèrie de circumstàncies que es donen cada molt temps en el món del futbol. Han tingut mala sort. Tinc amistat amb Xavi Moro, l'entrenador que durant aquesta temporada va arribar a posar el Mollet entre els sis primers, i coneixo de primera mà com van anar les coses. Li va sortir una oferta professional d'un equip de Tailàndia i no la va poder rebutjar. Sigui com sigui, a mi em fa molta il·lusió venir al Mollet. 

-Agafes el relleu d'Alberto Manga i Manu Viale, els tècnics que han dirigit el Mollet durant l'últim tram de temporada. Què t'ha semblat la seva gestió de l'equip?

-En els primers partits van encadenar una bona ratxa de resultats, però s'han trobat amb sancions, amb lesions de llarga duració i amb jugadors que estaven en ple Ramadà durant les últimes jornades. No pot ser que, en la penúltima jornada a Vic, l'equip desaprofités un avantatge de 2-4  a falta de 25 minuts del final quan s'estaven jugant la salvació. A Manga i Viale els hi ha faltat una mica de temps i de sort. Sé que han treballat dur perquè han estat en el mateix grup que el San Juan, els he tingut com a rivals. I la directiva del Mollet ha reforçat l'equip tot el que ha pogut.

-Manga em va dir que en aquells 25 minuts a Vic als jugadors els hi va faltar experiència . De cara a la temporada vinent vols reforçar l'equip en aquest sentit?

-En els meus equips sempre barrejo joventut i experiència. És molt important la veterania i el coneixement de la categoria. 

-Canviarà molt la plantilla?

-De moment, tenim tretze jugadors confirmats entre fitxatges i renovacions. Li he donat prioritat al que tenim a casa. Per això pujaran quatre o cinc juvenils de Lliga Nacional. De moment estan confirmats Guillem Font, central, Martí Garcia, migcentre, i Marçal Boira, extrem esquerre. És difícil fitxar a Segona Catalana perquè els jugadors no volen jugar en aquesta categoria.

-N'hi ha molts que no volen?

-Sí, a Primera Catalana en una setmana ja hagués tingut tancada la plantilla. El jugador mira molt la categoria. No és un tema econòmic perquè actualment amb prou feines el que cobren els hi dóna per pagar-se els gastos que suposa jugar a futbol. Amb el meu equip tècnic vam escollir 290 possibles jugadors per al Mollet de la nostra base de dades. D'aquests, només ens en quedarem amb 20. El 50% dels 290 no t'agafen ni el telèfon per culpa de la categoria.

-Vols una plantilla llarga?

-20 jugadors seria ideal tenint un juvenil tan potent. El futur del Mollet passa per aquests nois del planter. Seguiré molt d'aprop el juvenil A i el juvenil B. En un futur han de ser com a mínim el 50% de la base del primer equip. 

-El camp del San Juan, 'La Bombonera', està ple cada partit a casa. En canvi, al Germans Gonzalvo aquesta temporada hi ha anat molt poca gent.

-Hem d'aconseguir que hi torni a haver una cohesió entre l'afició i l'equip. Aportar jugadors del futbol base al primer equip ajudarà. I, al final, tot depèn dels resultats. Si s'ha d'omplir algun dia el camp, que sigui el de l'ascens a Primera Catalana.

-Per tant, l'objectiu és pujar sí o sí?

-Evidentment. Amb la història i l'estructura que té aquest club ha d'estar com a mínim a Primera Catalana. I et diria que, fins i tot, Tercera Divisió. Això és el que ens mereixem. Però pujar de categoria és molt difícil. És més senzill baixar que pujar.

-Quin serà el teu equip tècnic?

-Ivan Rodríguez serà la meva mà dreta, un entrenador en el que tinc molta confiança. Els dos serem un. També hi haurà Manuel Cuenca i falta acabar de concretar qui serà el preparador físic.

-Suposo que coneixes l'existència de la plataforma de socis Elefant Rojo, que pretén fer fora l'actual president del Mollet, Feliu Tura. 

-Alguna cosa he sentit, però ni he preguntat pel tema. Jo em centro en la part esportiva. Tot el que sigui extern no ha d'afectar l'equip.

Edicions locals