"Si segueix sense entrar la pilota, el club prendrà alguna mesura dràstica"

Jordi Candela President del CF Mollet UE

Esports

Jordi Candela al Germans Gonzalvo
Jordi Candela al Germans Gonzalvo | Sergi Escudero

Mollet del Vallès

El 27 de juliol el CF Mollet UE va anunciar que Feliu Tura deixava la presidència del club després de 10 anys per problemes de salut. A la vegada, va informar que ocupava el seu lloc Jordi Candela (Mollet del Vallès, 1955), fins llavors vicepresident primer. Ell mateix ens ha rebut aquesta setmana al Germans Gonzalvo per tal de conversar sobre el passat, el present i el futur de l'entitat.

–Sempre vas estar segur d’agafar el relleu de Feliu Tura a la presidència del club?
Primer de tot, vull dir que dissabte en Feliu va estar al Germans Gonzalvo i està millor de salut. La situació s’ha estabilitzat. Jo a la seva junta era el vicepresident primer. Per tant, quan ell va dimitir jo era el relleu natural. Vam presentar una junta de 12 persones i la Federació Catalana de Futbol (FCF) la va acceptar.
 

–En cap moment va sortir un altre nom?
–Jo no podia abandonar el vaixell quan el Feliu va plegar per motius de salut. Tinc un compromís amb el club.

–Quins objectius té la nova junta directiva respecte el primer equip?
–Com és evident, la temporada no ha començat com volíem. Diumenge davant el Montcada es va jugar bé, però van expulsar-nos un jugador -el Sergio González-, el mateix que a Mataró, i les coses es van complicar. El problema és que no acabem d’arrencar. Si seguim així, potser haurem de prendre alguna mesura dràstica.
 

–Quines consideres que són les causes d’aquest mal inici?
–El Jordi Gallardo, l'entrenador, ha recordat que la majoria de l’equip està format per jugadors nous. És veritat, i costa que tot quadri ràpid per tal que surti bé. Però, com comprendràs, si l’equip segueix amb aquesta dinàmica haurem de fer alguna cosa. O canviar d’entrenador o alguna altra cosa. No podem anar perdent i perdent.
 

–Quin era l’objectiu de la temporada?
–Pujar a Primera Catalana, per descomptat.
 

–Encara veus opcions d’aconseguir-ho –el Mollet ara és penúltim amb només 2 punts en 5 jornades–?
–Segueix sent l’objectiu. Ho ha de ser per pressupost, per equip i per entitat. Però, si segueix sense entrar la pilota, el club prendrà alguna mesura. Esperem guanyar diumenge al camp del Sarrià i que tot tiri endavant. Comprenc que l’equip hagi de tenir una mica més de rodatge.
 

–El juvenil A també va començar la temporada malament, amb cinc derrotes consecutives. Però aquest cap de setmana ha aconseguit la primera victòria amb el nou entrenador, el Quim Ruiz. Per què va marxar l’Edu Reyes?
–L’Edu va venir amb els seus ajudants i ens va dir que no estava motivat per tirar endavant l’equip. El Quim diu que físicament els jugadors estaven una mica fluixets i els hi està fotent canya. Aquí tothom parla només del primer equip i del juvenil de Lliga Nacional, però tenim 39 equips i uns 500 jugadors en el club. El juvenil A porta nou anys en aquesta categoria. Això és un mèrit molt gran. Si baixem aquesta temporada, haurem estat nou temporades en una categoria molt alta! Pensa que la plantilla també és gairebé tota nova. Només dos o tres jugadors provenen del juvenil B de la temporada passada.
 

–La no continuïtat d’aquests jugadors al club ha tingut a veure amb el fet de baixar el primer equip de categoria?
–Sí, de la mateixa manera que, ara que estem intentant portar al primer equip algun jugador que no juga gaire a Tercera Divisió, costa molt perquè no vol anar a jugar a dues categories menys per molt que li ofereixis una mica més de diners.
 

–Haurien d’haver-hi més jugadors al primer equip sortits del juvenil del club?
–Sí, però l’any passat a Primera Catalana n’hi havia set a la plantilla. Aquesta temporada no n’hi ha tants, és cert. De totes maneres, estem apostant fort pel tema. Pensa que alguns juvenils els han vingut a buscar equips de Divisió d’Honor. És normal que prefereixin jugar a una categoria superior.
 

–D’aquests 39 equips que teniu, 5 són femenins, amb unes 70 jugadores. La setmana passada la jugadora molletana del Barça, l’Alexia Putellas, va venir a parlar amb elles i tornarà a ser la padrina dels equips femenins.

–Sí, el futbol femení està en alça. Jo mateix el dimecres anterior vaig anar a veure el Barça jugar la Champions al Mini Estadi i hi havia gairebé 2.000 persones. El José Manuel Aguilera està fent una tasca molt important en el futbol femení del Mollet.
 

–Tindreu aviat un equip femení amateur de futbol 11?
I tant, aquesta és la intenció. De fet, aquesta temporada hem estat apunt de tenir un equip de veteranes.

–La plataforma Elefant Rojo us va demanar celebrar una Assemblea General Extraordinària per tal que expliqueu als socis la nova composició de la junta directiva de l’entitat; l’estat actual econòmic, social i esportiu del club, i el projecte esportiu, social i econòmic que té la nova junta directiva i allò que vol portar a terme.

–Però és que aquests punts ja hi seran a l’ordre del dia de l’ordinària que es farà el 30 d’octubre a les 19 h al Centre Cultural La Marineta: la nova junta, l’estat de comptes i el projecte esportiu que tenim. No té cap lògica fer una extraordinària.
 

–També es queixen que els socis no tenien coneixement de la convocatòria d’aquesta assemblea –segons el club, es va convocar el 5 de setembre–. Per aquest motiu, han fet una reclamació a la FCF.

–Les cartes les enviarem als socis una setmana abans de la celebració de l’assemblea. No cal fer-ho amb més antelació perquè el 80% les donem en mà aquí al camp o jo les porto particularment a domicilis de Mollet. Hi ha un bon grapat de socis del club, entre 30 i 40, que ho són gràcies a la confiança que tenen en mi i els hi notificaré de forma personal la convocatòria d'assemblea.

–Què et sembla el nou president de la FCF, el Joan Soteras?
–El Mollet va apostar per ell en els avals. Jo vaig estar a l’assemblea general ordinària celebrada a Calafell i vaig estar parlant amb ell. Em va semblar una persona competent. D’aquí poc potser tindré una reunió amb en Soteras gràcies al Francesc Folguera, qui va fer d’entrenador aquí a Mollet durant molts anys i ens està ajudant en varies coses.  Precisament, va ser ell qui em va demanar l’aval per Soteras i li vam donar perquè ens agrada. Amb l’Andreu Subies, l’anterior president, la federació ja anava bé i esperem que hi hagi una continuïtat. S’han fet coses molt interessants com la campanya pel joc net o el portal del federat. A més, l’any passat la federació va tenir un superàvit d’un  milió d’euros.
 

–La FCF us ha dit alguna cosa sobre l’escrit de l’Elefant Rojo?
–El club va apel·lar la reclamació i sembla ser que la FCF ens donarà la raó. Com ja he dit, no té sentit fer una assemblea extraordinària quan allò que volen que expliquem ja ho direm en l’ordinària.

Edicions locals