“El PSC és l'única garantia fiable per continuar progressant”

Josep Monràs Candidat del PSC de Mollet

Política, Entrevistes 26-M

“El PSC és l'única garantia fiable per continuar progressant”
“El PSC és l'única garantia fiable per continuar progressant”

Aficionat a qualsevol tipus d’esport, però, preferiblement, al bàsquet. Té 58 anys i ja és la quarta vegada que es presenta com a candidat a les eleccions municipals pel PSC. Les altres tres va guanyar els comicis i és alcalde de la ciutat des de l’any 2004. “Vaig començar vinculat amb el teixit associatiu”, recorda. La seva trajectòria com a regidor va començar el 1991 i sempre ha estat a l’equip de govern socialista en carteres com Esports, Comerç, Promoció Econòmica, Economia, Ocupació i ha coordinat Serveis Socials. És llicenciat en psicologia. Soci del Club Bàsquet Mollet i altres entitats esportives, de Creu Roja i d’Intermon Oxfam.

El PSC torna a apostar per Josep Monràs com a candidat en les eleccions municipals a Mollet. Fa quatre anys, els socialistes molletans van patir una notable davallada en vots, que els va deixar amb set regidors, tot i ser la força més votada. Els socialistes van saber gestionar la situació, en minoria, amb pactes de governabilitat amb Cs i PDeCAT. Tot i que els sobiranistes l’any 2017 el trencarien pel procés català. “Ha estat un mandat molt complexe i hem hagut de fer esforços per sumar en benefici dels projectes de la ciutat. Amb tots hem intentat sumar sempre”, remarca el candidat, que recorda: “Crec que abans hi havia més seny en alguns casos, més voluntat de sumar per projectes de ciutat. Quan vaig començar hi havia més gent amb història política que no pas ara”.

Segons el socialista, el darrer mandat ha estat marcat per una crispació constant per la situació política espanyola, catalana i molletana. “Hi ha hagut un element de crispació absoluta i penso que alguns han volgut dividir la pròpia ciutat entre bons i dolents. Des de l’equip de govern hem hagut de lluitar amb aquesta confrontació i impulsar els projectes necessaris”, diu Monràs, qui assenyala que alguns dels polítics “només parlaven de la República de Catalunya”.  En aquest sentit, segons l’alcaldable socialista ERC sempre ha buscat al confrontació. “Ens han buscat amb la màxima confrontació i han mentit. S’ha demostrat judicialment. Han calumniat i injuriat a funcionaris públics i a l’equip de govern”, explica Monràs, que es mostra molt crític: “Hem estat víctimes de fake news alimentades per gent propera i de la llista dels comuns i d’ERC”. Segons Monràs, “tenen un pacte entre comuns i republicans”.

Sobre possibles aliances postelectorals, Monràs vol esperar els resultats dels comicis però apunta que el PSC de Mollet “sempre mirarà d’arribar a acords amb totes les forces polítiques que vulguin sumar per Mollet i tinguin al cap la ciutat, com nosaltres”. El candidat socialista creu que "la principal amenaça d’aquestes eleccions és que puguin sumar diferents formacions que pensen en la divisió i aquesta divisió aturarà el progrés. El PSC és l’única garantia fiable per seguir progressant i sumar projectes per la ciutat”.

Pels propers quatre anys, el PSC molletà vol treballar per un model de ciutat neta, saludable, educadora i que aposti per les noves tecnologies. “Volem una ciutat amb un model d’espais amables, segurs i nets, espais de convivència i activitats físiques i d’oportunitats laborals. Tenim una ciutat de molts colors i volem que això continuï". El socialista aposta per la fortalesa de la multiculturalitat, i per tant riquesa, de la societat molletana per tirar endavant projectes "engrescadors”. Alguns dels compromisos de Monràs són més lloguer social amb habitatges de titularitat municipal, desenvolupar el polígon de Can Prat i la trama urbana del Calderí, on el PSC preveu una pista de gel.

Edicions locals