“Ara Mollet ERC-MES és el canvi que pot governar Mollet”

Oriol López Candidat d'Ara Mollet ERC

Política, Entrevistes 26-M

“Ara Mollet ERC-MES és el canvi que pot governar Mollet”
“Ara Mollet ERC-MES és el canvi que pot governar Mollet”

Li agrada viatjar per Europa i per les comarques catalanes. Amb 40 anys és per tercer cop el candidat d’Ara Mollet ERC-MES en uns comicis municipals, després que el 2011 s'estrenés com a cap de llista. És regidor des de l’any 2009, quan va entrar a mig mandat, i sempre ha estat a l’oposició. “El 2003 vaig entrar en política amb l'Entesa per Mollet, anava en llistes”, explica. Està vinculat al patronat del Casal Cultural, a la Colla dels Torrats, és soci d’Òmnium Cultural i manté relació amb diferents entitats de la ciutat. Té estudis de filologia catalana i li agrada molt la poesia.

Ara Mollet ERC-MES es presenta amb la intenció de mantenir la línea ascendent dels darrers comicis municipals. Amb cinc regidors des de l’any 2015, la formació independentista veu en Oriol López Mayolas el candidat ideal per treure el PSC de l’Alcaldia molletana. “Volem guanyar per transformar la ciutat. Nosaltres creiem que ara és el nostre moment i molta gent del carrer ens ho està dient”, afirma el candidat López Mayolas. Ja durant el darrer mandat va intentar pactar amb altres formacions per treure del govern local el PSC sense cap resultat. “Hi havia una suma que feia possible el canvi però finalment no es va donar perquè no vam aconseguir els suports necessaris. Per això creiem que el vot a la nostra formació és bàsic per liderar el canvi que necessita Mollet després de tres dècades de govern socialista”, remarca.

Ara Mollet ERC forma candidatura amb el Moviment d’Esquerres (MES), que s’ha tornat a sumar al projecte. “Tenim una llista oberta amb gent socialista. Estem preparats per ser el canvi”, admet López Mayolas. La candidatura, segons el cap de llista, té dues potes més amb “molta gent de diferents procedències que parlen diverses llengües i creuen en el nostre projecte municipalista” i, afegeix López, “tenim molta gent que també és independent que vol sumar-se al projecte”.

Per ser la força del canvi, López Mayolas manté que el seu tarannà seria molt diferent a la forma de fer socialista. “Per començar serè un alcalde amb una manera diferent: jo escolto a les persones”, diu i que considera clau el treball de barris que han fet aquests darrers anys per sumar més gent municipalista a la candidatura. “Aquests darrers anys hem patit a Mollet un mandat molt pobre respecte a projectes. No s’ha escoltat gaire la gent i s’han perdut oportunitats de ciutat. Per exemple, tenim el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) anul·lat, hi ha molta deixadesa a l’espai públic i no hi ha gaire participació ciutadana”, remarca el cap de llista independentista, que es mostra molt crític amb la gestió socialista: “Han pactat amb diverses formacions sense un rumb clar, ha estat un mandat perdut”.

La proposta principal de la formació va lligada al republicanisme, la igualtat d’oportunitats i el treball per la ciutadania. “S’han de crear polítiques socials, d’educació, un parc de lloguer social, fer policia de barri i posar en marxa un nou centre obert per a les famílies en risc d’exclusió social”, diu l’alcaldable, que afegeix: “Cal comptar amb el feminisme en totes les nostres polítiques”.

Per governar a Mollet, López Mayolas creu que caldrà pactar amb altres formacions “perquè no hi haurà cap majoria absoluta”, remarca. “Pactarem amb totes aquelles forces que volen un canvi de govern després de tres dècades de PSC. Som l’alternativa i tampoc serem propers a Cs ni PP”.

Edicions locals