“El 2015 va ser una oportunitat perduda per governar, ara ens toca"

Marina Escribano Candidata de Mollet en Comú

Política, Entrevistes 26-M

“El 2015 va ser una oportunitat perduda per governar, ara ens toca"
“El 2015 va ser una oportunitat perduda per governar, ara ens toca"

És una apassionada del teatre i de fer excursions a la muntanya. Ha estat vinculada al món del lleure i de les arts escèniques de la ciutat i amb 39 anys és per primer cop candidata a unes eleccions municipals i ho fa al capdavant de Mollet en Comú. Tot i estrenar-se com a cap de llista ja compta amb una notable experiència política al municipi, d'on és regidora des de l’any 2007, primer amb ICV-EUiA  i, el 2015, amb Canviem Mollet, en coalició amb Podem. “Sempre m’ha motivat poder canviar les coses”, explica. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i és tècnica en un ajuntament de la comarca.

Mollet en Comú recull el testimoni d’ICV-EUiA i l’esperit de canvi de Canviem Mollet. Els comuns de Mollet van assolir la fita de set regidors als comicis municipals de 2015 –els mateixos que el PSC- però no van ser capaços d’aconseguir una suma suficient per governar. “Vam tenir l’oportunitat de governar però no es va poder. Puc dir que es va intentar fins a l'últim minut, però no va haver-hi forma”, recorda la candidata Marina Escribano. “Però ara ens tocarà novament i estarem més que preparats per liderar el canvi”, diu i afegeix: “Ens presentem per guanyar”.

Marina Escribano fa autocrítica de l’oportunitat perduda però també posa l’accent en l’equip de govern socialista. “Al començament del mandat semblava que es podria veure un canvi en el PSC, però va ser un miratge perquè han fet el que fan sempre, anar a la seva”, critica la candidata dels comuns, que entén que l’oportunitat perduda ha estat per a tots. “Ha estat un mandat en què s’han pedut moltes oportunitats. He vist el PSC desubicat en minoria amb la nova aritmètica i diria que no han sabut estar a l’alçada del que demana la ciutadania”, assenyala Escribano, que creu que es podrien haver arribat a “grans acords de ciutat, però com ja han fet altres vegades, alguns han prioritzat el partit al benefici comú”.

Tot i aquesta circumstància, Canviem Mollet va notar el desgast de la coalició amb Podem, que a principis d’any es va trencar per discrepàncies en els pressupostos. El sector ICV-EUiA va votar en contra i Podem va facilitar l’aprovació dels comptes socialistes. “Dividir el vot ens passarà factura, perquè ara som dues forces amb un candidat diferent cadascuna. Sempre hi ha vots que es poden perdre pel camí. Però tenim les idees molt clares i volem canvi”, remarca l’alcaldable, que afegeix: “També pot passar factura al PSC perquè porta molts anys de desgast amb la mateixa gent i el mateix alcalde”. “Dels actes de campanya notem que la gent vol un canvi  i hi ha molta gent il·lusionada amb la nostra llista”, vaticina Escribano.

D’entre les propostes més rellevants de Mollet en Comú, Escribano destaca millorar els barris. “Això vol dir millorar tots els serveis de la ciutat que oferim, que hi hagi més justícia social”, remarca la candidata. Tanmateix, creu que és imprescindible la millora dels polígons per atraure empreses i emprenedors. “És prioritari fer un pla director del polígon industrial per fer un balanç de com millorar tots els seus serveis”, assenyala. Per fer tot això possible, Mollet en Comú té en consideració els processos participatius: “Per a la nostra formació és molt important".

Tal i com va pasar el 2015, Escribano creu que novament l’aritmètica postelectoral serà important i per això avisa: “Pactarem o arribarem a acords amb les forces polítiques que vulguin un canvi”.

Edicions locals