"No estem propers a cap partit, estem pel benestar dels veïns"

Xavier Buzón Candidat de Podem a Mollet

Política, Entrevistes 26-M

"No estem propers a cap partit, estem pel benestar dels veïns"
"No estem propers a cap partit, estem pel benestar dels veïns"

És un fidel seguir del futbol i el viu amb passió. La seva altra  gran passió és la lectura, tot i que reconeix que li pot dedicar temps quan la política li ho permet. És funcionari de carrera i als seus 47 anys serà el segon cop que liderarà una candidatura per a les municipals a Mollet. El 2015 va ser el cap visible de Canviem Mollet, la coalició formada per ICV-EUiA i Podem, i ara és l’alcaldable del partit morat. “Ara volem portar les nostres propostes en solitari”, remarca. En aquest darrer mandat ha estat el cap de l’oposició al consistori. És soci del CF Mollet UE i membre de la colla dels Morats.

Podem es presenta per primer cop en solitari a Mollet i confia, novament, en Xavier Buzón, per encapçalar una llista a les municipals. Fa quatre anys va apostar per una confluència amb ICV-EUiA, que es va traduir en Canviem Mollet amb un resultat de set regidors, els mateixos que el PSC. “No vam poder fer el canvi, però vam aconseguir coses els dos darrers anys de mandat”, apunta Buzón. L’aprovació dels pressupostos de 2019, quan els tres regidors de Podem van facilitar l'aprovació dels comptes socialistes, a diferència del sector dels comuns que va votar-hi en contra, va ser el tret de gràcia que va fer trencar la coalició. “Ara no hi ha relació amb els exsocis d’ICV-EUiA, esperem que els ponts que van dinamitzar la relació, es tornin a construir”, assenyala, i remarca les cessions del PSC per tirar endavant projectes de ciutat impulsats per Podem a canvi de facilitar els comptes.

Després del trencament de Canviem, Podem ha estat sota sospita per apropar-se al PSC, tot i que Xavier Buzón nega qualsevol pacte. “No estem propers a ningú, estem a la política per la ciutadania i la defensa dels seus drets”, apunta, tot i que remarca: “Estarem disposats a formar govern amb qui estigui en aquesta mateixa línia”. L’alcaldable confia que la tasca realitzada en el darrer mandat sigui un aval per a la seva formació, que s’enfronta per primer cop en solitari a uns comicis locals a Mollet. “El mandat està dividit en dues etapes. En una primera el PSC es va recolzar en forces de la dreta amb Cs, PDeCAT i PP, però en el tram final del mandat es van veure sols i no els va quedar cap altre solució que anar a buscar-nos. Va ser una oportunitat que s’havia d’aprofitar i vam començar una nova fase en benefici de la ciutadania”, recorda Buzón, que valora el mandat socialista “amb un aprovat just perquè s’han fet coses bé, però creiem que encara queden moltíssimes coses per millorar”. “Es van aprovar els dos darrers pressupostos vinculats amb el benestar social. Perquè a Mollet tenim necessitats que cal combatre”, diu.  

D’entre els projectes destacats per a Podem, el principal és la creació d’una empresa municipal de serveis socials domiciliaris. “Els serveis d’atenció domiciliaris està gestionat per l’Ajuntament però ofereix el servei una empresa privada. Volem municipalitzar els servei en el seu global perquè serem més eficaços i generarem també llocs de treball”, remarca. Un altre aspecte del programa és l’habitatge social, concretament de lloguer. “S’ha de fer un pla per construir més habitatge de protecció oficial i apostem pel lloguer social amb preus assequibles, entre 300 i 400 euros”, apunta Buzón, que creu important desenvolupar el Calderí per solucionar la problemàtica residencial. Podem també vol un acord pel soterrament definitiu de les vies del tren de la línia R3.

Edicions locals