“Hem guanyat a Catalunya, podem guanyar a Mollet”

Iván Garrido Candidat de Ciutadans a Mollet

Política, Entrevistes 26-M

Li agraden les sèries d’estratègia com Joc de Trons o House of Cards i també li agrada molt llegir. Als seus 27 anys, Ivan Garrido afronta la seva primera experiència com a candidat  a l’Alcaldia de Mollet amb Ciutadans. El 2015 va participar als comicis municipals en la llista del partit taronja, però com a número 7. “Quan vaig acabar la llicenciatura, vaig decidir que volia entrar en política i tenia molt clar que en Ciutadans per la lluita contra el separatisme”, admet. És llicenciat en Dret i treballa d’advocat. A més, ha continuat els seus estudis amb dos màsters: drets digitals i propietat intel·lectual i noves tecnologies.

Ciutadans va entrar per primer cop al plenari de Mollet el 2015 amb tres regidors i aquest 2019 vol superar aquesta xifra amb la intenció de governar Mollet. L’agrupació taronja confia que en aquests comicis es vegi el múscul de Ciutadans, que va es va mostrar a les passades eleccions autonòmiques i generals. “El 2017 a les catalanes vam ser la força més votada a Mollet amb més de 9.000 vots. A les generals d’enguany vam treure també un bon resultat amb el 13% dels vots. Som una força de govern i que podem liderar Mollet”, vaticina l’alcaldable Iván Garrido, qui assegura que no pactarà amb forces independentistes.

L’agrupació local ha apostat per la joventut i la fidelitat de Garrido per encapçalar una formació, que ha renovat la seva llista. No hi ha cap dels tres regidors del mandat que tot just acaba. Francisco Muñoz, que era el portaveu, ja no hi és i els altres dos regidors, i germans, Toni i Maria Elena Cisneros, van a la llista del PP després d’abandonar fa pocs mesos la disciplina taronja. “Tenim una llista renovada i amb experiència. Entre els cinc primers de la llista hi ha persones que han estat capaços d’obrir nous negocis i tenen el coneixement de saber el que costa obrir cada dia una persiana”, admet Garrido, que considera la marxa dels germans Cisneros com una estratègia "premeditada” i sense arguments. “Podien haver deixat els seus càrrecs de regidors i no van voler. Feia ja temps que no treballaven amb l’agrupació i, a sobre, van en una altra llista”, es lamenta el cap de llista. Pel que fa a la polèmica suscitada pel currículum de Francisco Muñoz, Garrido ho considera “tan sols un tecnicisme”.

Ciutadans va signar un pacte de governabilitat amb el PSC, que estava en minoria. “Els resultats van ser tot un èxit amb tres regidors i vam pensar que volíem fer una oposició constructiva”, recorda Garrido, que remarca la trajectòria dels darrers quatre anys: “Tan sols ens vam abstenir al darrer pressupost perquè l’equip del PSC es va demorar en alguns dels projectes necessaris. Nosaltres tenim un compromís amb la ciutadania”.

Garrido admet que el primer que faria si fos alcalde “és una auditoria per conèixer l’estat real dels comptes de l’Ajuntament”. D’entre les propostes destacades de Ciutadans, l’alcaldable remarca la generació d’ocupació: “Hem de facilitar les eines perquè el sector privat vulgui venir a Mollet, com ara ajuts a emprenedors i noves empreses. Can Prat hauria de ser un emplaçament ideal per fer de Mollet un pol atractiu industrial”.

La seguretat i el civisme són una altra prioritat. “Crearem la figura del policia de barri i la figura d’un mediador cultural, perquè hi ha conflictes veïnals que són perquè hi ha persones de diferents països que per un motiu o un altre no s’acaben d’entendre per factors culturals”, remarca l’alcaldable. D’ajuts socials, Garrido explica que el seu programa inclou un habitatge d’emergència social “que podria ubicar-se a la comissaria de policia”.

Edicions locals