“Va ser encertat acordar el pacte el 2015 amb el PSC i trencar-lo el 2017”

Joan Daví Candidat de Junts per Mollet

Política, Entrevistes 26-M

“Va ser encertat acordar el pacte el 2015 amb el PSC i trencar-lo el 2017”
“Va ser encertat acordar el pacte el 2015 amb el PSC i trencar-lo el 2017”

És un aficionat a caminar per grans ciutat, conèixer racons poc transitats i mirar façanes. Amb 60 anys es presenta per segon cop com alcalde en una llista sobiranista, fa quatre anys amb CiU i ara amb Junts per Mollet. Des de l’any 2007 és regidor al plenari de Mollet. Fins al 2015 va formar part de l’equip de govern amb el PSC en regidores com Mobilitat, Consum, Relacions europees i va ser coordinador de l’àrea de seguretat ciutadana. És llicenciat en Dret, diplomat en administració local i també en gestió hospitalària. Treballa com a president del Consorci per a la gestió de Residus del Vallès Oriental. És membre de l’AV del Centre i soci d’Òmnium Cultural i el Casal Cultural.

Junts per Mollet segueix la trajectòria de CiU i el PDeCAT, tot i que el seu cap de llista Joan Daví, assegura que s'han presentat "amb un 43% de gent independent”. “Tots tenim en comú que estimem Mollet i Catalunya i no volem que hi hagi presos polítics ni exiliats”, diu l’alcaldable, qui remarca: “Som gent de fiar amb un equip preparat”.

La formació sobiranista vol superar els dos regidors del darrer mandat i es posa com objectiu governar Mollet. “Quan et presentes vols ser alcalde; tot el que no sigui això serà una fita menor. Tenim un model que centra l’atenció a les persones, volem seguir treballant per Mollet”, diu Daví, que separa el darrer mandat en dues etapes: fins al 2017 amb un acord de governabilitat amb el PSC i els dos darrers anys a l’oposició sense cap vincle. “Van ser dues decisions encertades. El 2015 vam facilitar que Monràs fos l'alcalde i vam signar el pacte de governabilitat; però també va ser encertat trencar el pacte fruit del procés i l’1 d’octubre”, assenyala.

Els fets de l’1 d’octubre van marcar el mandat municipal. “El PSC de Mollet ha estat molt poc conciliador. Han tingut molt poca compassió envers els consellers empresonats, que en algun moment havien aportat el seu gra per fer un millor Mollet”, rememora el cap de llista independentista, que també es mostra crític amb la gestió econòmica del PSC. “Hem perdut la confiança en el PSC després de conèixer els informes econòmics de la Sindicatura de Comptes. Ells funcionen així: quan tenen una acció ben lligada no t’expliquen ja res. Hem demanat explicacions pels informes negatius econòmics de la Sindicatura però no ens han contestat, anirem al Síndic”, remarca.

Per aquest motiu, Daví admet que una de les primeres accions que farien si arriben al govern local és una auditoria “per conèixer la situació econòmica de l’Ajuntament i poder dir què podem prometre i què no podrem fer”. D’entre les propostes més rellevants, Junts per Mollet té molt marcat el sector de Can Prat per fer una trama urbana important amb diversos projectes complementaris. “Hem de vetllar per desenvolupar Can Prat centre. No hi ha cap indústria ara mateix en funcionament, de la masia fins a la Teneria hi ha molt espai per construir i desenvolupar Mollet, amb un model de modernitat i d’oportunitat també per a la gent jove”, assenyala. Junts aposta per remodelar l’edifici de l'antiga fàbrica de Lefa per fer-hi habitatge social. “És de titularitat municipal i hi ha experiències en altres ciutats de reconvertir antigues naus industrials en estudis per fer habitatge de lloguer”, remarca. A més, considera vital reconvertir altres espais, “com ara una gran nau de 4.000 metres quadrats en un nou espai esportiu per fer una nova piscina o pistes de tennis, o d’altres activitats”.

Alhora d’establir pactes, Junts per Mollet marca una línia vermella: no pactarà amb Ciutadans ni amb PP.

Edicions locals