“Al PP som gent de paraula, no necessitem acords de governabilitat”

Susana Calvo Candidata del Partit Popular a Mollet

Política, Entrevistes 26-M

“Al PP som gent de paraula, no necessitem acords de governabilitat”
“Al PP som gent de paraula, no necessitem acords de governabilitat”

Caminar, llegir i anar al cinema són tres de les seves passions a les quals dedica el temps lliure que li deixa la política. Des de 1999, és regidora a l’oposició a Mollet amb el PP. Aquestes són les seves sisenes eleccions municipals, tot i que és la cinquena vegada que fa de cap de llista a la ciutat. “Sempre poso el meu càrrec a disposició, i sempre em diuen que continuï”, destaca. Als seus 46 anys, és la política en actiu de Mollet que més vegades s’ha presentat com a alcaldable als comicis molletans. Treballa d’advocada i és llicenciada en Dret. És sòcia del Centre Cultural Gallec de Mollet.

Parlar del Partit Popular a Mollet és fer-ho de Susana Calvo, que encadena cinc comicis com a cap de llista de la formació. El partit confia que el treball dels darrers quatre anys sigui un contrapès a la tendència de les eleccions generals, quan el PP va baixar uns 1.700 vots respecte el 2016. “Hem fet una oposició constructiva i això la ciutadania pot tenir-ho en compte”, admet l’alcaldable, que valora la tasca realitzada a canvi del benestar del ciutadà: “A nosaltres no ens cal signar pactes de governabilitat, donem la paraula i la complim si és la millor opció per a Mollet. Ho hem demostrat ple rere ple”. En aquest sentit, Calvo assegura que el PP “és l’única alternativa real per al votant de dretes o centre”.

La candidata explica que va entrar en política pel seu pare, Galo Calvo, amb l’objectiu “de solucionar problemes”. Sobre els quatre darrers anys, Calvo admet la complexitat del moment polític i de la debilitat del govern socialista, en minoria. “Ha estat un mandat maco perquè hem obligat al PSC a cedir davant algunes propostes nostres. Abans d’aquest mandat, nosaltres presentàvem una moció i no s’aprovava per norma. Ara, no. Presentem i podem aprovar i consensuar propostes”, remarca, tot i que destaca que en alguns moments el ple es perd en “debats estèrils quan no parlem de Mollet”.

La líder popular considera que el PP ha fet dos fitxatges amb els germans Cisneros. “S’ha de ser molt valent per fer el que van fer. Marxar perquè l’exlíder de Ciutadans va mentir en el seu currículum... doncs sí. Han estat benvinguts i són gent molt treballadora”, diu Calvo, que admet no saber si això pot comportar per al PP l’arribada de vots de Ciutadans a Mollet o no. “Ja ens agradaria”, remarca.  

El PP centra el seu programa electoral en generar “benestar, ocupació i riquesa”. “Volem dinamitzar l’economia local i per fer-ho ens agradaria poder ajudar a totes les petites i mitjanes empreses i els autònoms”, remarca la líder popular, que veu prioritari aplicar bonificacions fiscals per fer de Mollet una ciutat competent per generar llocs de feina nous. “Hi ha famílies amb dos o tres membres a l'atur. Si creem ocupació, creem riquesa”, comenta.

Entre les seves propostes, el PP destaca que no vol que hi hagi “una mesquita, fora de la normativa”, explica Calvo i apunta cap a la immigració: “La respecto, però ha de ser ordenada i regulada. Tots hem de tenir els mateixos drets i obligacions”.

Calvo també aposta per la cultura amb una nova biblioteca, que podria ubicar-se si es desenvolupa el sector del Calderí.

D’altra banda, la popular creu que s'han d'omplir els locals buits amb habitatge per a persones amb mobilitat reduïda o gent gran. “Canviarem l’ús d’aquests locals buits”, destaca. Susana Calvo també ressalta la necessitat de construir unes noves piscines per a la ciutat, “que complementin les que hi ha ara”.

Edicions locals