“A Mollet s'ha de complir el mandat de l'1 d'octubre”

Txus Carrasco Candidat de la CUP a Mollet

Política, Entrevistes 26-M

“A Mollet s'ha de complir el mandat de l'1 d'octubre”
“A Mollet s'ha de complir el mandat de l'1 d'octubre”

Apassionat de l’activisme social i polític, amb 55 anys, encapçala per primer cop la candidatura de la CUP, que mai ha aconseguit representació al ple de Mollet. “Sempre he estat vinculat a forces d’esquerres i de canvi”, recorda. De 1995 a 1999 va ser regidor d’Iniciativa per Catalunya Verds a Mollet, formant govern amb el PSC com a regidor de Medi Ambient del 96 al 99. Del 2002 al 2003 va ser regidor a l’oposició amb Iniciativa. Ja el 2011, va ser candidat d’una formació municipalista, Independents per Mollet. Treballa de mestre en un institut i té estudis d’història i psicologia. És membre del Casal Tabaran, l’ANC i la Intersindical.

La CUP es presenta a Mollet per segon cop amb l’objectiu d’obtenir representació al consistori molletà. El 2015, la formació independentista va obtenir el 3,42% dels vots i confia superar la barrerra del 5% per entrar al consistori. “Cal que la CUP tingui representació per moure les coses”, opina el seu cap de llista, Txus Carrasco, que admet converses durant el període de formació de les candidatures amb Ara Mollet ERC per formar una coalició. “No va haver acord perquè ens vam quedar en converses. Les nostres respectives direccions nacionals van considerar que era més útil sumar més representant projectes independents”, recorda.
Carrasco confia en el poder de la CUP per canviar “l’actual situació d’immobilisme polític a Mollet”. “Si la CUP és forta, tot es mourà. Els pactes que no van ser possibles entre forces independentistes, potser amb nosaltres serien una realitat”, remarca l’alcaldable, que entre les seves prioritats hi ha el respecte al mandat de l’1 d’octubre: “Volem un Ajuntament fidel al mandat del poble de l’1 d’octubre per construir una república justa, social i feminista”.

La formació independentista es mostra crítica amb el govern del PSC. “L’etapa socialista ha d’acabar ja després de més de 30 anys manant”, diu Carrasco, qui remarca: “En aquest mandat hem vist un govern socialista sense idees, a la deriva, i que funciona per inèrcia. Ha fet un govern de 7 regidors sobre 25… i hem vist a l’oposició amb més força que mai però amb menys capacitat. El vot útil per apretar l’immobilisme polític som nosaltres”. Tanmateix, el líder de l’agrupació independentista també crítica l’oposició. “Les formacions que volien el canvi van perdre una oportunitat de plantar cara”, diu Carrasco. En aquest sentit, considera que el 2019 “és un moment únic per moure les coses, per fer el canvi que necessita Mollet després de tants anys de socialisme”.

L’objectiu de la CUP “és posar al centre de la política la vida i les persones”, diu l’alcaldable. En aquest sentit, la formació independentista vol posar l’accent en la construcció d’un tercer ambulatori amb urgències, un quart institut i dues noves residències per a gent gran. “El nostre programa garanteix pa per a tothom, sostre i treball. De què serveixen grans obres si tenim la gent dormint als carrers?”, qüestiona Carrasco, que es mostra preocupat per la situació financera de l’administració local: “Hem d’aclarir i auditar el deute. Hem de poder explicar què passa amb Mollet econòmicament i per això hem de fer una auditoria pública per tirar endavant tots els nostres projectes”.

La CUP creu que Mollet ha perdut importància com a capitalitat del Baix Vallès però que encara pot recuperar el temps perdut “si aconseguim millorar la qualitat interna de la ciutat”, diu Carrasco, perquè així, apunta, “tornarem a ser una referència per als municipis de l’entorn”.

Edicions locals