“Prune és un partit de centre i laic”

Manuel Lasso Candidat del PRUNE a Mollet

Política, Entrevistes 26-M

“Prune és un partit de centre i laic”
“Prune és un partit de centre i laic”

Nascut a Kenitra, el Marroc, de pares valencians, fa més de 20 anys que viu a Mollet però encara conserva l'accent malagueny, dels 20 anys que va viure a Torre del Mar, Màlaga. Amb 59 anys afronta la seva primera experiència política. “Tot això em servirà per escriure el meu llibre", diu, una obra sobre la política espanyola que ja ha titulat Hablando políticamente. Té estudis de soldador i treballa en el sector de la logística. És el primer cop que encapçala una candidatura i que forma part d’un partit. Va estar vinculat a l’associació de veïns de Can Borrell i és afiliat als sindicats CGT i CCOO.

El Partido Renacimiento y Unión de Europa (PRUNE) neix a Mollet amb l’objectiu de recuperar el treball perdut durant la crisi econòmica. “El partit vol el renaixement europeu del treball perquè la crisi ens ha fet molt de mal a tots”, remarca el seu cap de llista, Manuel Lasso. El PRUNE es presenta per primer cop en unes eleccions municipals a Mollet i té l’objectiu d’aconseguir representació al plenari “per canviar les coses”, assenyala Lasso, qui es mostra optimista i no descarta haver de pactar per formar govern. “Després dels resultats podrem decidir”, diu l’alcaldable.

El PRUNE, segons considera el seu líder, és un partit de centre, que no es decanta ni pels partits d'esquerres ni pels de dretes. “L’objectiu és molt clar, sumar dos o tres regidors. Volem lluitar des de dins del plenari per dir la nostra i portar la veu del carrer a la institució municipal”, indica el candidat.

Manuel Lasso vol sortir al pas de les afirmacions que relacionen el partit amb la religió islàmica, remarcant que són una formació laica. “Nosaltres no tenim cap religió al darrere. Som un partit sense religió. Jo sóc laic i el partit també ho és. Hi ha qui ens ha relacionat amb la religió de l’islam... però de cap manera som religiosos”, remarca Lasso. “El PRUNE està a Mollet, però volem ser una força municipalista a d’altres localitats, volem fer poble”, diu.

De fet, en la seva pàgina web oficial, el partit es defineix com una formació constituïda "per a la defensa de les minories marginades que viuen a Espanya i fora del nostre país, per la seva creença, la seva procedència, el seu nivell adquisitiu, immigrants per raons econòmiques i conflictes bèl·lics".

Pel que fa al programa a nivell local, la proposta principal d’aquesta formació és millorar l’estat dels carrers de la ciutat, que segons considera Manuel Lasso, “estan molt malament. En els darrers anys hi ha deixadesa per part de l’Ajuntament. L’equip dels socialistes hauria de fer més coses pel municipi i no pensar tant en la seva formació”, assenyala Lasso, qui considera que l’oposició ha fet un bon paper. “S’han de canviar les voreres, asfaltar novament els carrers...”, insisteix.

D’altres propostes que porta en el seu programa electoral és la construcció d’una residència de gent gran i millorar serveis per a persones en risc d’exclusió social. A més, l’agrupació política vol impulsar la indústria per generar més ocupació. “Tenim una proposta innovadora que tracta d’una màquina de reciclatge, que per cada llauna o plàstic que es diposita et surt un tiquet que podries canviar per qualsevol producte als supermercats de la ciutat”, assenyala Lasso, que prioritza el benestar de les persones. “El socialisme dels daerers anys no ha mirat per la gent de la ciutat. Nosaltres hem sortit de dins del poble”, aclareix Lasso, que remarca al dificultat de formar un nou partit: “Nosaltres no tenim mitjans per fer com altres partits, que tenen més diners. Utilitzem els nostres mitjans, els de la llista. Fem el que podem, tot i les dificultats”.

Edicions locals