'Necessitem una nova xarxa i que s'elevi la cúpula de L'Era; ens corre pressa'

Ciscu Carvajal President de la Colla Castellera de Mollet del Vallès

Cultura

'Necessitem una nova xarxa i que s'elevi la cúpula de L'Era; ens corre pressa'
'Necessitem una nova xarxa i que s'elevi la cúpula de L'Era; ens corre pressa' | Colla Castellera de Mollet

Sergio Carrillo

–Quin balanç fas de la commemoració del 30è aniversari de l'entitat, en el qual heu superat dues vegades la millor actuació de la història de la colla?
–Hem superat les expectatives. Vam començar l'any amb molta il·lusió i ganes, però no pensàvem que arribaríem a aquest límit. La gent ha sabut respondre i han vingut a assajos; per treure els castells, l'important és que vingui la gent als assajos. La valoració és increïble. Tenir gairebé 100 persones més en un any ens ha donat una empenta terrible; sense això no hauríem aconseguit el que hem aconseguit.

–Quines propostes per a enguany no han tirat endavant?
–Hem hagut d'anul·lar un parell d'actes, que els farem l'any vinent. La trobada de gralles de colles castelleres la volíem fer el 15 d'octubre, però n'hi havia moltes que tenien la seva diada i no hi podien venir; així que s'ha posposat per al 15 d'abril. I el sopar de gala del 30è aniversari. Aquests mesos han suposat una despesa per a la colla i per als socis, i vam determinar que havíem de respirar i l'hem ajornat per al 14 de febrer.

–A partir d'ara, quin és el principal objectiu que teniu?
–El més gran és la xarxa de seguretat per als assajos. A finals de temporada se'ns va trencar i és supernecessària per continuar al ritme que portem. Hem de contractar una empresa especialista en xarxes i amb el pressupost que ens donin ens reunirem amb l'Ajuntament i decidirem quina part correspon a cadascú. Va venir l'arquitecte de l'Ajuntament i ens va dir de fer-la diferent, però aquesta altra manera costa molts diners, així que esperem que ens ajudin, perquè té un cost bastant elevat. Però la necessitem ja.

–També teniu la problemàtica de l'alçada a L'Era. Només podeu assajar castells de 6 amb xarxa. Heu reclamat alguna solució en aquest sentit?
–També hem parlat amb l'Ajuntament perquè la cúpula es pugui elevar una mica més, i hi va venir l'arquitecte per veure-ho. Jo crec que sí que es pot fer, però una altra cosa és que ho facin, i a nosaltres ens corre pressa.

–A mitjà termini us agradaria començar a provar castells de 8. Tot i que amb l'actual alçada de la sala porteu a plaça castells de 7, podríeu fer el salt a 8?
–No, és inviable. Per això volem que s'agilitzi. Quan tot estigui –la nova xarxa i més alçada– ja es podrà treballar bé. Abans de començar la temporada ja hauria d'estar solucionat.

–Un dels principals objectius de La Cultural és disposar d'un local per a totes les entitats. Què ha de tenir aquest equipament per complir les vostres necessitats?
–Si volem fer coses, necessitem alçada i seguretat. Després, la gent ja vindrà a formar part de la colla.

Edicions locals