Un exregidor del PSC de Mollet encapçala el nou Partit Socialista Popular de Catalunya

El moviment que presideix Isidro Cárpio aposta per una línia més espanyolista

Política

Un grup d'exmilitants del PSC, encapçalats per l'exregidor molletà Isidro Cárpio, han creat el nou Partit Socialista Popular de Catalunya (PSPC), que aposta per una ideologia més espanyolista que el PSC. Cárpio és membre d'Àgora Socialista, una corrent interna del PSC creada el 1998, que va ser expulsada del partit i que propugnava la unitat del PSC i el PSOE.

Isidro Cárpio va ser cap de llista del PSC-PSOE a Mollet, a les eleccions municipals del 1979 i 1983. L'any 1987 el va rellevar Montserrat Tura, amb el suport de la direcció del partit que cercava un perfil diferent al de Cárpio per encapçalar la llista molletana.

Ara Cárpio impulsa el PSPC, que neix de la fuga de socialistes que estan desencantats amb el PSC, per "nacionalista" i amb el PSOE, per la seva "passivitat" davant els moviments del socialisme català. Malgrat el PSPC es va presentar oficialment l'11 d'octubre, a dia d'avui està pendent de rebre l'alta per part del Ministeri d'Interior, que li ha de concedir cos de partit polític.

Un dels principis que defensa aquest nou partit és "la cohesió institucional i simbòlica de l'estat", i proposa una organització territorial de l'Estat en què les comunitats autònomes s'anomenin federacions, de tal manera que els ciutadans votin en les eleccions qui ha de ser el "president de la república, el primer ministre i el president de la federació".

El president del PSPC va enviar una carta a l'exministre Alfonso Guerra, després que fes unes declaracions dient que el PSOE hauria de tenir un partit socialista propi a Catalunya. En la missiva, Cárpio diu: "Teniu una oportunitat única perquè deixeu les coses clares, per a desfer-vos d'aquests impresentables que han portat el socialisme a una espiral de vertigen molt perillosa, no només per al socialisme català o per l'espanyol, sinó per a la convivència pacífica de tots els espanyols".

Edicions locals