El Centre d'Estudis Molletans edita el 23è volum

Dimarts es presentava el 23è volum de la revista 'Notes'. Glòria Arimon, Josep M. Suñé, Tomàs Sesma, José Luis Gómez, Lucero Pagès, Raül González, Josep Umbert , Àngel Piñero, Josep Gordi i Eulàlia Bosch són els autors dels articles.

Societat

Un dels vuit articles que inclou la publicació és Alguns exemples de violència de gènere de la dècada dels anys seixanta a Mollet del Vallès, escrit per Glòria Arimon. El treball d'Arimon, periodista i filòloga, se centra en quatre casos succeits entre 1964 i 1968 a Mollet, a partir dels quals analitza el tractament mediàtic que  en feia la premsa sensacionalista de l’època. Uns textos que reflectien els valors "que potencià el dictador: la submissió de la dona a l’home". Per això, en el cas de l’agressió de Pedro López a la seva dona Lola Ros, que tenia un bar al Mercat, El Caso buscava justificacions:“las dificultades del negocio agriaron su carácter” i "después de apuñalar a su esposa, se inclinó sobre su hijo y le besó en la frente”.
La miscel·lània del Notes es complet amb els articles Joan Borràs Farreras, vicari de Mollet (1944-1949), de Josep M. Suñé; Construcció dels Col·legis Nous (1924-25), Tomàs Sesma i José Luis Gómez Marina (que va morir quan treballava en aquest estudi); Amadeu Pagès i Xartó, alcalde republicà de Parets i víctima de la repressió franquista, del guanyador del 8è premi juvenil Vicenç Plantada Albert Lucero Pagès; La planificació estratègica municipal a Mollet, de Raül González del Pozo; Desembocadura del Tenes (El Trench), de Josep Umbert i Àngel Piñero; Els paisatges fluvials del Besòs, de Josep Gordi, i Gallecs, un pulmó verd a la plana vallesana, d’Eulàlia Bosch. El monogràfic es dedica a la nova agricultura a Gallecs, tema que va centrar les Jornades de Tardor i que il·lustra la portada de la publicació, tal i com recordava el director del CEM, Jordi Bertran. La presentació comptava també amb la presència de l’alcalde, Josep Monràs, i mossèn Lluís Pou, que va demanar "que l’esforç dels autors es compensi amb la lectura atenta".

Edicions locals