El govern defensa l'opció de Decathlon tot i les crítiques

El govern molletà defensa a capa i espasa la futura implantació de la firma d'articles esportius Decathlon a l'àmbit de la Vinyota. Dilluns el ple aprovava l'informe per a l'atorgament a Decathlon de la llicència comercial de la Generalitat.

Economia

“L’impacte que pot tenir l’obertura de Decathlon sobre el teixit comercial molletà és infinitament menor que el que provocaria l’arribada de Media Markt”, assegurava el regidor convergent de l’equip de govern Feliu Guillaumes.
Segons les dades de l’informe que es va valorar en el concurs públic per adjudicar l’espai comercial de la Vinyota, a Mollet existeixen 31 establiments que ofereixen articles esportius. El 36,9% del consum en aquests establiments es fa fora de la ciutat i, d’aquest, la meitat es fa a les botigues Decathlon de l’entorn, com Badalona i Terrassa. “La instal·lació de Decathlon a Mollet farà reduir la fuga de consumidors; a més, no hi haurà tants establiments que siguin competència”, explicava el regidor de Comerç, Dani Novo.
Pel que fa a les botigues dedicades a la venda d’electrodomèstics i electrònica, a Mollet n’existeixen 161 amb un públic més fidel, ja que el 73,3% del consum d’aquests productes es fa a la ciutat.
El regidor de Comerç també argumentava que l’opció de Decathlon enfront de l’altra empresa que hi optava, Eurocarat, és més segura. “Eurocarat és una empresa immobiliària que tenia un cert compromís amb Media Markt, tot i que aquesta marca es podia tirar enrere”, deia Novo. L’alcalde, Josep Monràs, afegia que “amb l’actual crisi econòmica adjudicar a una empresa immobiliària que ha de buscar firmes és un risc perquè ens podria deixar construït un edifici fantasma”, apuntava.

CRÍTIQUES DE L'OPOSICIÓ

Per la seva part, ICV-EUiA i ERC criticaven durament la decisió per diversos motius. Xavier Fenosa (ERC) assegurava que els comerciants no veien amb bons ulls la implantació de la firma “que pot fer molt mal al comerç local”, opinava. Una altra de les crítiques es basa en la diferència en l’oferta econòmica de Decathlon, 2,3 milions d’euros per sota de la presentada per Eurocarat. “És preocupant que en aquesta adjudicació l’Ajuntament perdi tants diners”, deia el regidor Antonio López d’ICV-EUiA, que afegia que “el gerent de Promosol ja va avisar del risc d’impugnació d’Eurocarat i la secretària de la corporació va fer-ne un informe negatiu”, apuntava.
En aquest sentit, el regidor socialista Josep Garzon puntualitzava que l’objectiu de Promosol, empresa municipal que gestiona el sòl municipal, “no és fer caixa” i que l’adjudicació a Decathlon és “una decisió política”. L’alcalde Monràs afegia que l’opció “és un risc com moltes adjudicacions, però Decathlon farà de locomotora comercial de Mollet”

Edicions locals