El curtmetratge 'Grieta en la oscuridad', del molletà Xavi Rull, arriba a Can Gomà

Dissabte s'estrena el film amb escenes gravades al Museu Abelló i La Marineta

Cultura

El director molletà Xavi Rull i la productora Noctambule Cinema presenten dissabte (20 h), al teatre de Can Gomà, i per primer cop a Mollet l’exitós curtmetratge Grieta en la oscuridad, amb escenes gravades a la ciutat. La projecció del curt de 20 minuts de durada serà gratuïta i, un cop visualitzat es podrà participar d’un col·loqui amb alguns membres de l’equip del film i moderat per la revista digital TerrorWeekend. A més, l’organització ha indicat que es farà un sorteig de regals i altres sorpreses.

Aquest thriller té com a protagonistes Roger Berruezo (Águila Roja, Cop de Rock!), Ferran Rañé (El cor de la ciutat, El pallasso i el Führer) i Jordi Cadellans (La Riera, Amar en tiempos revueltos). El rodatge es va dur a terme durant l’abril de 2012 i va tenir com a escenari diferents localitzacions de Mollet, com són la casa del pintor Joan Abelló, que juga un paper clau a la trama, el Museu, el centre cívic La Marineta i l'antiga Teneria.

Des de l’estrena el febrer de 2013, Grieta en la Oscuridad ha donat la volta al món amb la participació en més d’una quarentena de festivals de cinema d’Europa, Àsia i Amèrica. Al de Cannes, va participar en la prestigiosa secció Short Film Corner. A més del reconeixement internacional, l’Anuari de la revista Fotogramas el cita com un dels 99 Millors Curts de 2013. Actualment Xavi Rull ja prepara la primera pel·lícula en anglès i amb actors internacionals.

La trama del curtmetratge gira al voltant de Carlos (Berruezo), un escriptor jove i brillant que acaba d’obtenir un premi internacional per la seva última novel·la. Durant una conversa, recorda la figura del seu mentor i professor a la universitat i ràpidament s’adona que no tothom té una visió tan positiva com la seva d’Ángel Millán (Rañé) qui, després d’un silenci creatiu d’anys, torna a estar en boca de tothom gràcies a una polèmica trilogia. Decidit a provar que en Millán segueix sent l’home que ell va conèixer, Carlos li fa una visita, a casa però es troba un personatge sinistre i estrany.

Edicions locals