La primera Llotja del Vehicle Antic de Mollet rebrà més de 90 expositors

Aquest dissabte el Parc de les Pruneres acollirà la mostra i la compra i venda de cotxes i motos clàssics

Economia

Aquest dissabte el Parc de les Pruneres acollirà la primera Llotja de Mollet del Vehicle Antic, organitzada pel Museu Isern i l’Ajuntament de Mollet, amb la col·laboració de la Col·lecciò d’Automòbils Salvador Claret. Així, de 8 a 18 h, es podrà comprar i vendre tot tipus de vehicle rodat antic, així com recanvis, a més de mostrar-los en més de 90 expositors que participen a la Llotja.

A més, el Museu Isern farà un homenatge a totes aquelles indústries dedicades a la fabricació de bicicletes (Rabasa Derbi), motocicletes (Derbi i Ducson) i a aquelles petites empreses que suministraven tot el material, des de Mollet, sobretot durant els anys 1940 al 1980.

La Llotja del Vehicle Antic també ha programat un seguit d’activitats, com una visita guiada a la fàbrica Ducson, un espai dedicat a la trajectòria de les Bicicletes Rabasa amb antics i nous models, una secció de cotxes americans (gràcies a la col·laboració del American Car Club), la Col·lecció d’Automòbils Salvador Claret, i un espai cedit a la marca RIEJU, amb les primeres motocicletes fabricades. També es farà una xerrada amb pilots que han fet història amb l’esport rodat (Pere Pi, Ramon Galí, Xavier Foj i Marc Guasch ), periodistes esportius (José M. Alguersuari, Manel Garriga) i antics mecàncis d’equips de competició (Jaume Garriga, Francisco Amaya). A les 11 h es farà un col·loqui per analitzar què ha succeït amb la indústria catalana de la moto.

La Llotja es completarà amb un recorregut per la ciutat (13 h) i activitats lúdiques familiars, com inflables, circuit de bicicletes i ball country.

El ral·li a Puigcerdà
El mateix dissabte els Fanàtics de les Motos Antigues organitzen la 19a edició del Rallye Mollet-Puigcerdà, que sortirà a les 9 h del Parc de les Pruneres. Les motos participants, fabricades abans de 1940, passaran pels cims de Coll Formic (1.145 metres), Collada de Tosses (1.800 m), Coll de la Creueta (1.923 m) i la Pullosa (921 m).

Edicions locals