La benzinera Can Benigno, al centre de Mollet, tanca després de 83 anys

La baixada de vendes i la forta competència fan abaixar la persiana a un negoci familiar fundat el 1931

Economia

La baixada de vendes i la forta competència són les causants que un altre establiment emblemàtic del centre de la ciutat hagi de tancar. Després de 83 anys d’història, la benzinera Can Benigno, a l’avinguda Jaume I, deixarà de subministrar combustible i tancarà les portes.

“La crisi ens ha fet mal perquè la gent té menys diners i agafa menys el cotxe per no gastar”, explica el gerent de l’empresa, Eduard Her-ranz, qui assegura, però, que la forta competència de les grans superfícies comercials amb benzineres i la presència cada cop més forta de les anomenades low cost han provocat la baixada de vendes en aquells establiments que mantenen un negoci més tradicional. “Actualment la gent sobretot es mira el preu i no tant la qualitat del producte o el servei. Els és igual si no hi ha ni un treballador a la benzinera mentre la gasolina sigui més barata”, comenta Herranz. Així, el gerent té previst tancar cap a finals d’aquest juliol.

Can Benigno va néixer el 1931 en un lloc privilegiat, l’actual avinguda Jaume I, antiga carretera que  unia Barcelona i Puigcerdà. Benigno Herranz, avi de l’actual gerent va fundar l’establiment i li va donar nom. El negoci ha passat per les mans de tres generacions de la mateixa família, l’avi Benigno, el seu fill Jesús, i l’Eduard. “Tots els negocis tenen el seu cicle”, diu l’Eduard, qui es queda amb els bons records i les amistats de tots aquests anys.

A la benzinera Can Benigno, a més, encara es poden trobar elements de decoració de les antigues estacions de serveis i sortidors d’època, autèntiques peces de col·leccionista.

Edicions locals