L’Assemblea Groga reclama que les escoles concertades desapareguin en deu anys

El col·lectiu presenta a mollet la Iniciativa Legislativa Popular en defensa de l’escola pública

Societat

Després de les múltiples campanyes de l’Assemblea Groga en contra de les diverses lleis d’educació aprovades al país en els darrers anys (LEC, LOMCE), el col·lectiu ha iniciat la recollida de signatures per tirar endavant una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en favor de l’educació pública, que dimarts es presentava a La Marineta de Mollet.

Aquesta ILP “vol portar al Parlament propostes constructives amb alternatives”, explicava Sònia Resina dimarts en la presentació a Mollet de la ILP, que compta amb el suport de l’Assemblea Popular. Segons Resina, la ILP desenvolupa els pilars bàsics que hauria de tenir una nova llei d’educació.

Els punts principals són, d’una banda, la gratuïtat cent per cent de l’educació pública, sense cap cost econòmic afegit, des de l’escola bressol fins la universitat, que “és l’única manera de garantir el dret a l’educació a tothom i que ningú quedi enrera”, deia Resina.

Un altre eix és la transformació progressiva dels centres concertats, que en deu anys haurien de desaparèixer  i reconvertir-se en centres privats o públics. “Ja està bé que els recursos públics se’n vagin a centres privats mitjançant aquesta tercera via que és la concertació”.

Un altre punt bàsic és la democratització dels centres. “Amb la LOMCE i la LEC, la comunitat educativa ja no pren decisions són un òrgan merament consultius i això va en contra dels valors de l’educació pública”. La ILP ha de recollir un mínim de 50.000 signatures en els propers tres mesos. Resina reconeix que el resultat final dependrà de la configuració política del Parlament de Catalunya en el moment que sigui presentada la ILP.

Edicions locals