Mollet presenta una campanya de civisme

Sota el títol 'Viure i conviure. Depèn de tu', l'Ajuntament de Mollet ha engegat una campanya de civisme, amb l'objectiu d'favorir la convivència, sobretot en les comunitats veïnals i espais públics.

Societat

El regidor de l'Àrea de Relacions Ciutadanes i Participació i responsable de la campanya, Antonio Felices, ha presentat la proposta, juntament amb l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs. Felices ha destacat que "estem en una societat més multicultural i complexa; en aquest escenari és normal que es generin conflictes".

Viure i conviure. Depèn de tu treballa quatre eixos: el primer és la comunicació. El consistori difondrà cartells i tríptics per la ciutat que marcaran les normes de convivència en els espais públics i, sobretot, en les comunitats veïnals. Aquesta informació es troba en català, castellà, francès, anglès i àrab perquè arribi a una població més àmplia. A més, es difondrà pels mitjans de comunicació. El segon eix és l'educació, que s'engloba en el Pla educatiu d'Entorn. En tercer lloc, Monràs destaca la participació. "En la convivència tots hem d'aportar el nostre gra de sorra", segons indicava l'alcalde, i per aquest motiu es faran xerrades a les comunitats veïnals interessades. L'últim pilar és el compliment de les ordenances. Josep Monràs assenyala la importància que tothom conegui les normes de convivència: "Aquells que vénen d'altres països tenen altres normes i aquí tenim les nostres, que tothom ha de complir". Aquestes normes estan recollides en la nova Ordenança de Convivència i Via Pública.

Edicions locals