Firamollet es renova i amplia espais i pressupost

Dilluns començaven els preparatius al pla de les Pruneres per a la sisena edició de Firamollet, que enguany estrena el nom de FIMO i nova imatge. L'organització ha obert la porta a que els expositors puguin vendre a la fira.

Economia

Canvi de nom, d’imatge i de concepte. Aquesta és enguany l’aposta de Firamollet, ara FIMO, la mostra multisectorial de la indústria, el comerç i els serveis, que se celebrarà del 3 al 5 d’octubre al Pla de les Pruneres. Tot i que encara no són dades oficials, aquesta sisena edició superarà el centenar d’empreses  participants, i es recupera així de dues edicions de davallada. “La crisi ha fet que firmes s’hagin tirat enrere però hem aconseguit nous participants”, apunta el regidor de Promoció Econòmica, Dani Novo.
Enguany FIMO, amb un pressupost d’uns 200.000 euros, un 18% més que en l’anterior edició, torna a estar organitzada per l’empresa municipal Mercamollet, que n’ha externalitzat la gestió a una empresa especialitzada en l’organització de fires. “És una aposta per la professionalització”, apunta el regidor.
L’espai firal de FIMO s’ha ampliat de 12.000 a 15.000 metres quadrats amb l’objectiu d’acollir, el mateix cap de setmana, l’Agromercat, la fira de productes agroalimentaris artesans que se celebra periòdicament a Mollet, i el Mercat del Vehicle d’Ocasió. “Amb aquesta incorporació, que donarà més qualitat i activitat a la fira,  FIMO serà referent comarcal de les fires en el sector de l’automòbil a la comarca”, diu Novo, que afegeix que des de l’Ajuntament s’ha apostat per aglutinar fires menors en una única cita perquè “la participació en mostres i fires suposa una despesa important als empresaris”.

L'OPCIÓ DE VENDRE

A diferència de les edicions anteriors, l’organització ha plantejat la possibilitat de permetre a les firmes participants la venda directa de productes a la fira. Novo assegura que la qüestió encara és oberta i que “la decisió la prendran les empreses que estiguin a FIMO”
Una altra de les novetats de FIMO serà l’espai dedicat íntegrament a la indústria, on empreses del territori, que patrocinen part de la fira, mostraran als visitants la seva activitat productiva.

Edicions locals