Mollet és Motor acull la 2a Llotja del Vehicle Clàssic

Una exposició i xerrades recordaran les 24 Hores de Montjuïc de motociclisme

Economia

Amb motiu de la fira Mollet és Motor d'aquest cap de setmana, el Museu Isern organitza també la 2a edició de la Llotja del Vehicle Clàssic, que homenatjarà les indústries, com Derbi o Ducson, dedicades a la fabricació de motocicletes i material auxiliar, un sector que durant anys ha estat fonamental al Baix Vallès.

La Llotja d’enguany pretén "recuperar la memòria històrica del que va suposar el món de les motocicletes a Mollet”, explica Glòria Isern, del Museu Isern, organitzador de l'esdeveniment juntament amb l'Ajuntament i amb la col·laboració de la la col·lecció d’automòbils Salvador Claret, el Museu de la Moto i la Penya Motorista Barcelona.

La inauguració de la 2a Llotja del Vehicle Clàssic es farà dissabte (11 h) al parc de les Pruneres. Durant els dos dies, de 10 a 20 h, al carrer Balmes hi haurà l’exposició de vehicles antics, cotxes i motos, així com una selecció d’autocars i de cotxes americans cedits Sagalés i l’American Car Club respectivament. Al mateix parc de les Pruneres hi haurà l’espai per als expositors i els col·leccionistes, per a la compravenda de motos, recanvis, llibres i altres materials.

Al pavelló de Riera Seca, i com a novetat important d’aquesta edició, hi haurà una exposició dedicada a les 24 Hores de Montjuïc de motociclisme, disputades entre el 1955 i el 1986. La mostra inclourà documents, fotografies, vehicles i tota mena de materials, i comptarà amb la presència de molts dels pilots que en alguna edició van ser campions absoluts de la competició. És el cas de Benjamín Grau, Josep Maria Busquets, Salvador Cañellas, Carlos Cardús i Enric Sirera. Aquests pilots, entre d’altres, oferiran xerrades dissabte al matí (d’11.30 a 13.30 h) en què reviuran les experiències de la competició al volant dels seus vehicles.

Altres novetats de la mostra del món de la roda serà l’exposició sobre el motor Wankel, que es complementarà amb les explicacions de l’expert en mecànica Joan Bermúdez, i una altra dedicada a un monoplaça elèctric dissenyat per un equip de recerca tecnològica (UPC Ecoracing) de joves enginyers de la Universitat Politècnica de Terrassa, que participen amb èxit en competicions de fórmula.

Una caravana de vehicles antics farà un recorregut pels carrers de Mollet durant el cap de setmana

Edicions locals