El gran mestre francès Romain Edouard guanya el Memorial Ezequiel Martín

La 8a edició del campionat d'escacs molletà va comptar amb més d'una vuitantena de participants

Esports

El Gran Mestre francès Romain Edouard va ser el campió de la 8a edició del Memorial Internacional Ezequiel Martín que organitza el Club d'Escacs Mollet. Més d'una vuitantena de participants es van donar lloc el diumenge al Centre Aragonés de Mollet en una edició que va comptar amb 10 Grans Mestres Internacionals, 9 Mestres Internacionals i 5 mestres FIDE.

En l'edició d'enguany l'alt nivell competitiu es va traduïr en partides molt iguladaes. Fet, que va permetre situar els cinc primers classificats de la classificació general en una diferpencia de tan sols 0,5 punts. El campió, Romain Edouard, va guanyar el campionat després de sumar 7,5 punts en completar les nou rondes, però el segon, el Gran Mestre Levan Aroshidze, va assolir la mateixa puntuació que el campió. Del tercer al cinquè lloc van acabar empatats amb 7 punts amb el tercer lloc del Gran Mestre algerià, Amen Rizouk; en quart lloc  el Mestre Internacional peruà Filemón Cruz; i en cinquè lloc el Gran Mestre català, Daniel Alsina. Pel que fa el Gran Mestre del Club d'Escacs Mollet, Daniele Vocaturo, va acabar en setena posició amb 6,5 punts.

En l'edició sub16, limitat a ELO català 1850, van participar 23 joves. El jugador del CE Montornés, Zheng, va guanyar amb 8 punts de 9 possibles; en segon lloc va quedar el jugador del Masnou Club d’Escacs, Oriol Sánchez, que rep classes al Club d'Escacs Mollet; i en tercer lloc el molletà, Àlex Martínez.

Edicions locals