Jaume Boix rep el guardó Morat i Torrat d'Honor 2015

El compositor de sardanes en va escriure una dedicada a les colles de la festa major

Societat

Dissabte a la nit, després de l’actuació dels Diables i com a preludi dels versots i de l’encesa del campanar, les colles van lliurar el premi  Morat i Torrat d’Honor 2015. Ho van fer al compositor de sardanes molletà Jaume Boix, autor d’una peça dedicada a les colles morada i torrada i que va rebre el guardó de mans dels dos caps de colla.

“Les colles són l’ànima de la festa; l’han ressuscitat, fa vint anys la festa major de Mollet estava adormida”, va dir Boix en rebre el guardó, amb els mocadors morat i torrat al coll, després d’elogiar el model de festa major i la implicació dels joves.

Jaume Boix, vinculat a l’entitat Tradicions i Costums, és autor d’una quarantena de peces per a cobla, algunes de les quals estan dedicades a Mollet, el mil·lenari de la ciutat i les entitats, com les colles de Morats i Torrats.

En aquest cas es tracta d’una sardana de ritme alegre, jove, que es va presentar el passat 1 de maig en el 73è Aplec de la Sardana de Mollet.

L’acte de lliurament del premi es va fer al Mercat Vell dissabte a la nit, just abans de la lectura del versots per part de la colla morada.

Edicions locals