Firamollet esquiva la crisi i manté més d'un centenar d'expositors

La sisena edició de Firamollet, la nova FIMO, aplegarà els propers 3,4 i 5 d'octubre més d'un centenar d'expositors al Pla de les Pruneres, que amplia l'espai firal a 15.000 metres quadrats per acollir el Mercat del Vehicle d'Ocasió i l'Agromercat.

Economia

Malgrat la situació de crisi actual, sembla que Firamollet, ara rebatejada com a FIMO, ha aconseguit esquivar-la. Tot i que la mateixa organització esperava una possible davallada de participants, la mostra multisectorial aplegarà 134 participants, dels quals més d'un centenar seran expositors. A més del nom nou i la nova imatge, canvi que segons l'alcalde, Josep Monràs, aporta "modernitat" a la cita, la fira ha volgut "aglutinar referents comercials en un únic aparador", deia Monràs. Així, els mateixos dies se celebrarà també al Pla de les Pruneres l'Agromercat i el Mercat del Vehicle d'Ocasió. La incorporació d'aquest últim a la fira, que ja comptava amb un espai de mostra de vehicles nous fa que "es converteixi en una fira referent en el sector de l'automoció a la comarca", apuntava el regidor de Promoció Econòmica i comerç, Dani Novo. La coincidència dels diversos esdeveniments ha fet que l'espai firal s'hagi hagut d'ampliar dels 12.000 metres quadrats als 15.000, és a dir, el pla de les Pruneres en la seva totalitat.

 

Una altra novetat serà l'estand que compartiran el Mercat Municipal i les vuit associacions comercials de la ciutat, on es presentarà una nova campanya per dinamitzar el comerç local. La indústria també tindrà un espai propi, en el qual diferents firmes industrials podran fer difusió de quina és la seva tasca. L'espai rural de Gallecs també hi tindrà cabuda amb un expositor en què hi seran presents el Consorci de l'Espai Rural, l'Agrobotiga i l'Associació de Pagesos de Gallecs, i en el qual es farà difusió de l'Slow Food.

 

La FIMO també comptarà amb una mostra gastronòmica, en què participaran quatre restaurants del territori; un plató de TV des del qual es faran emissions en directe de tot el que passi a la fira a través de la nova pàgina web de la mostra www.firamollet.cat.

 

El pressupost de la FIMO serà d'uns 200.000 euros finançats tant per Mercamollet, empresa municipal organitzadora de la mostra, com pels expositors, els espónsors i subvencions. Monràs destacava "el gran esforç, no només econòmic", que fan alguns expositors que "a més de muntar i participar a la fira mantenen el seu negoci obert", deia.

 

Sobre la possibilitat d'obrir la porta perquè els expositors puguin fer venda directa, Novo apuntava que encara s'han de fer reunions amb els participants per acabar-ho de decidir, però Monràs avançava que "el model no és que es converteixi en un mercat, sinó una mostra" i indicava que "probablement es mantindrà el mateix model". Amb tot, com ja es va fer en la darrera edició, es podria pactar un horari d'un dels dies en concret perquè els expositors poguessin vendre.

Edicions locals