ERC debat l'organització territorial i el futur del Baix Vallès

Les seccions locals del partit aposten a Mollet per “menys identitat i més funcionalitat” comarcal

Societat

Representants de les seccions locals d’ERC dels 12 municipis del Baix Vallès –inclosos els 3 del Vallès Occidental i Lliçà de Vall–, es van trobar dissabte al matí a La Marineta per debatre sobre el futur d’aquest territori i coordinar-se tant des d’un punt de vista institucional com de les seccions locals del partit en un moment en què la formació ha crescut dels 8 als 27 regidors en aquest territori.

Durant la jornada van intervenir diversos professors universitaris de geografia i ciència política, que van tractar qüestions com la viabilitat i el futur d’una possible realitat administrativa del Baix Vallès dins del debat de la nova organització territorial del país que pot obrir-se a partir d’ara.

En aquest sentit, els participants van debatre sobre la capitalitat de Mollet i sobre l’organització administrativa del territori, i van apostar perquè en un futur l’administració tingui un nivell més polític –format per la Generalitat i les vegueries, una de les quals podria ser la del Vallès– i un altre més funcional –format pels municipis i les comarques o mancomunitats entre pobles veïns per optimitzar els serveis–.

En aquest sentit, ERC assenyala que les comarques, més enllà de ser una realitat identitària, han de ser “funcionals i prestadores d’uns serveis que potser no cal que assumeixin els municipis en solitari”.

“Actualment ja compartim l’Hospital i aviat tindrem la seu de la Seguretat Social, i potser en el futur podríem mancomunar els serveis d’ocupació o les escoles de música, per posar alguns exemples”, explica el portaveu d’Ara Mollet-ERC-MES, Oriol López. ERC també aposta per buscar estratègies conjuntes en el sector productiu, en polígons i reindustrialització.

Els organitzadors de la trobada –la comarcal d’ERC– tenen previst tornar-se a reunir a la primavera a Santa Perpètua per aprofundir més en aquestes propostes i redactar un document de consens que serveixi per participar en el futur debat sobre l’organització territorial de Catalunya.

Edicions locals