La Baula Arquitectes i Arkyne guanyen els Premis Manuel Arroyo

Els guardons que atorga l'Escola Sant Gervasi reconeix projectes cooperatius de joves emprenedors

Economia

La cooperativa La Baula Arquitectes SCCL ha estat l'empresa guanyadora de la quarta edició dels Premis Manuel Arroyo que es lliuraven aquest dijous a l'auditori de l'Escola Sant Gervasi. Pel que fa a la categoria de Ciències de la Vida, el projecte guanyador ha estat el de Arkyne, SL.

L’auditori d’Escola Sant Gervasi Cooperativa acollia aquest dijous el lliurament d'una nova edició dels Premis Manuel Arroyo, que tenen com a objectiu donar suport i impulsar projectes empresarials cooperatius de joves emprenedors i projectes empresarials en l’àmbit de les ciències de la vida.

L’empresa La Baula Arquitectes, SCCL, una cooperativa d’arquitectes que treballen en projectes d’edificació, rehabilitació, disseny industrial, urbanisme, espais públics, escenografia i espais efímers, ha estat la guanyadora en la categoria de Joves Emprenedors de l’Economia Cooperativa. "Els arquitectes de La Baula enfoquen els seus projectes de manera transversal i es mostren com a professionals capacitats en múltiples àmbits i disciplines", destaquen des de l'organització.

D’altra banda, Arkyne Technologies, ha guanyat el segon Premi Manuel Arroyo en Ciències de la Vida. Arkyne, SL és una empresa dedicada a desenvolupar projectes en innovació relacionats amb les energies sostenibles, les telecomunicacions, els videojocs i la intel·ligència artificial.

Finalment, la guanyadora en la categoria d’exalumnes ha estat, enguany, la Meritxell Martínez, exalumna d’Escola Sant Gervasi de la promoció del 1998, llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra. Martínez ha completat els seus estudis amb màsters sobre comerç internacional i desenvolupament econòmic a la Solvay Business School de Brusel·les, al College of Europe de Varsòvia i a la Harvard Business School de Cambridge. La seva carrera professional l’ha portat a treballar per les Nacions Unides, la Comissió Europea i la Unicef, entre d’altres organismes internacionals. Actualment treballa per al Banc Mundial a Dakar i a Costa d’Ivori i centra bona part de la seva activitat professional a promoure l’accés als serveis financers a persones amb rendes molt baixes.

L’acte es va completar amb un homenatge que l’Escola Sant Gervasi va oferir als familiars de dues exalumnes que darrerament han perdut la vida: l’Anna Villaescusa i la Rocío Toro.

Els premis, que recullen els valors del fundador de l’Escola, Manuel Arroyo, impulsor de projectes cooperatius i innovadors en àmbits com l’educació, l’empresa o la solidaritat, enguany han estat patrocinats per la Caixa d’Enginyers, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Bankia, el Grup Integral Affectio, la Fundació Tr@ms, l’AMPA de l’Escola Sant Gervasi, l’Orquestra Simfònica del Vallès i Claranet; i han comptat amb la col·laboració del Grup Clade, l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el diari Contrapunt.

A l'acte van assistir la subdirectora general d’Economia Social i Cooperatives del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Roser Hernández; el vicepresident de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, David Vargas; el gerent del Grup Integral, Marià Moreno i el director d’RSC i Comunicació de Caixa d’Enginyers, Víctor Cardona.

Edicions locals