Una vintena de comparses a Mollet

Continua el Carnestoltes. Amb una vintena de comparses inscrites a la rua, aquesta arrencarà diumenge (16.30h) de l'avinguda Gaudí. Enguany, Carnamolles porta una novetat: la Missa de la Cabra.

Cultura

A la rua molletana s'han inscrit una vintena de comparses. D'aquestes 10 són de fora de Mollet i 8 locals. Pel que fa a persones, hi ha inscrites unes 700. La comparsa més nombrosa és una de Montcada i Reixac que porta 134 persones.

Dissabte (22 h) a la plaça Prat de la Riba tindrà lloc l'espectacle ofert pel grup Carnamolles, creat especialment per animar aquestes dates, estarà acompanyat per als tamboriners del Centre Cultural Aragonès. La Missa de la Cabra estarà protagonitzada per nou personatges, els tres poders fàctics (la Papessa de la Cúpula Erecta, representant de l’Església i veu cantant de l’escenificació; el Caudillo Salmonete de los Valles, en referència al poder militar; i el Marquès de Calatraba, símbol del poder econòmic) més el seguici del rei Carnestoltes.

 

NOU CORRE MAM-TECA


L’objectiu de Carnamolles és, segons un dels actors, Héctor Sánchez, "agafar l’esperit de la Festa Major, sense rivalitats entre les diferents entitats". És per aquest motiu que Sánchez anima la gent a participar en el Corre Mam-Teca, l’activitat organitzada per Morats i Torrats, que s’iniciarà a les 19.30h des de la plaça de Catalunya i farà un recorregut per diferents bars fins arribar a Prat de la Riba on hi haurà una botifarrada.
Les activitats de dissabte, però, comencen al matí amb la visita del Carnestoltes al Mercat Municipal (11h). I, a la tarda, la plaça Prat de la Riba acollirà la festa dels esplais.
La rua de Carnaval (diumenge a les 16.30h) acull unes 700 persones. La comparsa més nombrosa, però, és la de Montcada, que porta 134 inscrits. De les 18 comparses inscrites fins dimecres, només vuit són de Mollet. Les altres són de Montcada, Montmeló, Cerdanyola, Martorelles, La Llagosta i Sant Fost.

A partir de les 20h, la plaça Major serà escenari del judici i mort del Carnestoltes i l’entrega de premis.
La festa infantil de disfresses serà diumenge (12h) a la plaça Pau Casals. I, per a la gent gran, hi haurà un ball dimarts (17h) al Mercat Vell. Ja per acabar el carnestoltes, dimecres de cendra s’enterrarà la Sardina. A les 17h hi haurà un taller de disfresses a l’Ateneu Gran; a les 18h sortint del Mercat Vell, hi haurà l’enterrament amb una sardinada.

Edicions locals