El Club d'Escacs Mollet fa història amb el títol de la Divisió d'Honor

L'equip molletà s'imposa al Figueres i es proclama campió de la màxima categoria per equips de Catalunya

Esports

El Club d'Escacs Mollet s'ha proclamat campió de la Divisió d'Honor, que és la màxima categoria catalana per equips, després d'imposar-se contra el Figueres en la darrera jornada del campionat. La partida guanyada per Ricard Morros situava el marcador 6 a 1 i donava la victòria de la jornada, el títol de campions i la celebració històrica per la fita aconseguida el dissabte.

Tan sols fa dos anys que l'equip molletà juga a la màxima categoria catalana i enguany s'havia preparat per quedar entre els quatre primers. "És històric per al club, Mollet i al Vallès Oriental, perquè cap club vallesà ho havia aconseguit abans", explica el president del club, Ramón Caro, artífex de la planificació de l'equip, que recorda: "fa sis anys estàvem a Preferent, on ara juga el B. Té molt mèrit".

La partida contra el Figueres va ser plàcida i contundent. Tot i els nervis inicials, les victòries es van anar sumant consecutivament i van puntuar Marco Codenotti, que enguany ha guanyat 9 partides de 9, Daniele Vocaturo, Pere Garriga, Javi Amores, Yago de Moura i Ricard Morros. "Amb la victòria de Morros ja estava tot fet, però per respecte al rival vam seguir igual. Tot i que alguns van sortir fora de la seu per fer una petita celebració, que en acabar la jornada va ser molt més efusiva", admet Caro. Així que la jornada va acabar amb les victòries d'Esteban Montilla, Leonardo Valdés i l'empat de Cristian Fernández. Després de la victòria contra el Figueres (8,5-1,5), la classificació final deixa al Mollet al primer lloc amb 9 punts; segon, l'Escola d'Escacs Barcelona (8,5); i tercer, el Colón Sabadell (7,5).

Reptes Club d'Escacs Mollet
L'equip molletà té ara el repte d'intentar repetir la fita la propera temporada i el proper 25 de setembre guanyar la categoria de partides ràpides per equips de la Festa Catalana d'Escacs, que tindrà lloc a Mollet. "Fa dos anys vam ser tercers absoluts i campions de la nostra categoria, que era la Primera Divisió. Així que aquest trofeu seria un altre important per al nostre club", augura el responsable de l'entitat.

A banda d'això, el club estudia la possibilitat de disputar la Segona Divisió estatal, tot i que és una opció complicada perquè necessita una inversió d'un patrocinador al voltants dels 9.000 o 10.000 euros. "Ens motivaria anar-hi, però necessitem molts diners i no tenim en ment fer-ho a curt termini. Tot i que si en uns dies ve un patrocinador important, ho miraríem", admet Caro. La Segona Divisió és la segona màxima categoria estatal i amunt seu hi ha la Divisió d'Honor amb equips professionals que tenen a jugadors del top-100 mundial. "Crec que la Segona Divisió és una bona categoria per competir, mentre que la Divisió d'Honor és un altre nivell i molt més complicada que no encaixaria amb la nostra mentalitat de seguir potenciant la base i nodrir el primer equip amb jugadors molletans", diu el president del club.

Edicions locals