La parròquia entronitzarà la imatge de Santa Joana de Lestonnac

L’escultura és una rèplica de la imatge que hi ha a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona

Societat

Divendres vinent, 20 de maig (19 h), l’Escola Lestonnac celebrarà a l’església de Sant Vicenç de Mollet una eucaristia amb motiu de la festivitat de la patrona de l’escola, Santa Joana de Lestonnac. La celebració s’emmarca en les activitats de celebració del centenari del centre. La missa es clourà amb l’entronització de la imatge de Santa Joana de Lestonnac a la capella de la Mare de Déu dels Àngels.

L’escultura que lluirà la parròquia a partir de divendres és una rèplica de la que té la figura al temple de la Sagrada Família de Barcelona. Donat que l’original està pensada per ubicar-se a 50 metres d’altura, la mirada de Santa Joana es projecta cap avall, des d’on contempla el caminar de tothom qui l’ha coneguda. La mà de Joana reposa sobre l’espatlla de la nena que l’acompanya. L’altra mà de Joana es recolza al cor, on hi estreny les constitucions de la Companyia de Maria (1638).

Segons explica el centre, “la figura de Joana és sinònim de recolzament, en un segon pla, com passa amb els educadors, que ajuden a créixer en llibertat, mentre que la de la nena és senyal d’avidesa, de fermesa davant un món que se li descobreix davant seu”. Finalment, un tercer símbol de l’escultura és la flama encesa que la sosté la nena, “una flama que crida a descobrir i incentivar altres flames que no són altra cosa que els somnis personals i col·lectius”.

L’escultor de la imatge és Francesc Carulla i Serra. Gaudí va voler que, al temple de la Sagrada Família hi fossin presents els sants fundadors que haguessin tingut una incidència específica a la ciutat de Barcelona. El projecte de Joana de Lestonnac va arribar a Barcelona el 1650, i va ser el primer projecte educatiu adreçat a noies, fet que el converteix en singular per a la ciutat comtal.


Edicions locals