S'aprova la modificació del POUM per reubicar els jutjats

Dilluns el ple aprovava inicialment la modificació del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) per poder emplaçar els nous jutjats de Mollet a una parcel·la a la ronda dels Pinetons, al costat del nou hospital.

Política

El solar de 9.323 metres quadrats estava qualificat com a zona per a equipaments sanitaris. Amb la modificació es mantenen 3.723 metres quadrats com a espai sanitari i la resta, els 5.600 metres quadrats on es construiran els jutjats, es requalifiquen com a zona per a equipament administratiu.
El grup d’ICV-EUiA, que es va abstenir en la votació, va criticar el fet de perdre espais per a equipament sanitaris i va demanar que la zona del Calderí on en un principi estaven projectats els jutjats es reconvertís en zona sanitària. El regidor de Planificació Urbanística, Josep Garzón, però, recordava que l’actual edifici de la Policia es convertirà en el tercer ambulatori; que l’actual hospital es transformarà en un cente sociosanitari, i que en el planejament del futur barri del Calderí es preveuen 9.206 metres quadrats de sostre per a equipaments sanitaris. Garzón es va mostrar taxatiu i assegurava que amb aquestes previsions la requalificació "no serà necessària”.
Per la seva part, el PP també demanava que es garantís la reubicació de nous espais sanitaris. CiU coincidia amb el PSC que "s’ha d’aprofitar l’oportunitat per tenir els jutjats en un termini més breu”, deia Joan Daví, que anunciava que es farà un estudi de mobilitat a la zona, que es podria veure afectada per la concentració de servei.

Edicions locals